Allmänt

Firande

Idag borde jag och mina syskon fira Fars Dag, men vi var snabba och gjorde undan det redan igår. Detta p g a att caféet inte har öppet på söndagar, så tårta måste köpas/hämtas på lördagen.

Vad som också kan firas (?) är snöns återkomst! (Det här kommer jag att få äta upp resten av vintern.) Det snöade hela dagen igår, småsnöade bara, så nu har vi ca 1 dm snö som täcker marken (och behöver skottas). Idag verkar det bli uppehåll, så nu är det bara att leta fram skyffeln och sätta igång.

Poängen med snön är att det blir så ljust och fint ute, de svarta kvällarna blir med ens mörkblå. Snön dämpar också ljuden trån trafiken utanför. Bilarna svishar förbi, dubbdäcken dånar inte längre.

Jag har tvättstugan hela helgen, och springer mellan våningsplanen som en tätting med ögat på klockan. Under en tumlingssession hinner jag tvätta två maskiner, varav den första hängs på tork och den andra stoppas i tumlaren när den blivit tömd på sitt nytorkade innehåll. Lite pussel där: vad behöver tumlas och vad kan få självtorka, vilken hög av tvätt ska nu stoppas in i tvättmasken?

Och mellan sessionerna av tvätt ser jag mina inspelningar från veckan som gått. Perfekt!

[tags]Fars Dag, snö, tvätt[/tags]