Allmänt

Torsdag

Herregud, det är ju TORSDAG idag! Jag är – som vanligt – dagvild och trodde det var onsdag. Det betyder Lyxfällan ikväll! 😀

Jag gillar verkligen det programmet! Dels ger det mig själv nya infallsvinklar och idéer om hur man ska få pengarna att räcka bara en aaaning längre, dels ser man deltagarna bli glada när de inser att det faktiskt går att ta sig ur de skuldfällor de trampat i.

Jag borde ta mig i kragen och göra en budget, samt spara alla kvitton på allt jag köper, under en månad eller två för att se vart pengarna egentligen tar vägen. Samtidigt ids jag inte riktigt, för jag klarar mig ju – fattigdomen står inte för dörren.

OK, jag erkänner: jag törs inte göra en detaljerad budget. Det kommer att bli en skräckupplevelse att se vad som egentligen kostar mest, vart pengarna ryker iväg snabbast.

Jag kanske skulle ta det som nyårslöfte? December är en svår månad att börja kolla på budget under, för då köps det julklappar (nej, jag är aldrig så förutseende att jag gjort undan det i förväg) och massor av julmat, så snedbelastningen på olika kostnadsposter blir enorm. Januari är en mycket bättre månad att börja med.

På tal om januari, bör jag slå till nu och beställa mig en personlig almanacka, så jag hinner få den före nyår. Jag har bara så himla svårt att bestämma mig för vilken färg och vilket innehåll jag vill ha.

[tags]Lyxfällan, budget, nyårslöfte, personlig almanacka[/tags]

3 kommentarer på “Torsdag”

  1. Jontas: Jag märkte att säsongen var över. 🙁 Mina torsdagar blev plötsligt så gråa och trista.

    Tove: Ja, den är perfekt! Jag var nära att beställa en förra året, men snålade ur. Få se om jag slår till i år istället? 😉

Kommentarer är stängda.