Allmänt

HLR

Idag har jag gått kurs i HLR. Det var både nyttigt och intressant, faktiskt, och jag tror inte jag kommer att stå helt handfallen om kunskaperna någon gång kommer att behövas.

Vi var ett gäng från jobbet som fnissade tillsammans över dockorna vi försökte återuppliva. Kursen körs i flera omgångar, så vi försöker ha lite spridning på de olika avdelningarna. Nu kan någon från varje avdelning grunderna.

När jag var liten flicka (11-12-årsåldern, ungefär) har jag och mina kompisar hemma i Byn gått någon sorts första-hjälpen-kurs, tillsammans med våra föräldrar. Då var det ABC (andning-blödning-chock) som gällde, men konsten att lägga tryckförband tror jag att jag fortfarande kan, ifall det kniper.

Vi (kompisarna och jag) gick även gammeldanskurser, även det med våra föräldrar, både i Byn och i grannbyn. Jag är fortfarande en hejare på både schottis och polka, men fick oftast dansa ”karlstegen” på kurserna eftersom jag var längst av oss småtjejer.

[tags]HLR, hjärt- och lungräddning, första hjälpen, gammeldans[/tags]