Allmänt

Jag blir så less

Nu bråkar min stationära gammeldator igen. Visst, jag fick igång den utan att behöva radera allt jag hade på hårddisken, den har gått att starta om utan problem, alla program jag (hittills) varit inne i verkar funka som vanligt – men den vägrar känna av externa enheter!

Jag skulle dels ladda batteriet i min MP3-spelare, dels byta böcker i spelaren eftersom jag hört de jag lagt in tidigare. Då vill inte datorn känna av att jag ansluter spelaren?!? Själva spelaren slår igång automatiskt, som den alltid gjort, så batteriet laddas, men den dyker inte upp som enhet på datorn, så jag kan inte byta böcker. *gaahhh*

Det finns säkert någon lösning på det där, bara jag får tjorva på ett tag i lugn och ro. Jag hade tänkt byta böcker för att ha något nytt att lyssna på efter att jag läst ut B:s julklappsbok. Ja, hon fick den som pappersbok och jag kände mig lätt handikappad när jag läste. Jag är ju van att t ex laga mat medan jag hör på en bok (det går alldeles utmärkt att skala potatis till någon spännande).

Inget ont om vanliga böcker: mina favoritförfattare måste upplevas i pappersform. Däremot kan jag lyssna på sådant jag kanske inte vill samla i bokhyllan, t ex författare jag aldrig läst något av tidigare, eller andra skäl som gör att jag gärna hör boken istället för läser den. Är den dålig så behöver jag bara radera den, för det går mycket bättre att ”bara” slänga en datafil istället för att slänga en pocket (eller inbunden bok).

Ljudböcker är utmärkta att ha med sig i bilen. Jag har tyvärr ingen USB på stereon, för att höra boken genom bilens högtalare, men jag kör omkring med MP3-spelaren inpluggad i öronen – det funkar också. Eftersom jag kör många långa resor ensam är böckerna ett trevligt sällskap längs vägen. Då får jag – till skillnad mot om jag hör på radion – välja själv vad jag vill lyssna på.

Jag har fortfarande inte gjort den rensning av böcker jag nämnde i somras. Planen är fortfarande att rensa bort minst 75% av mina böcker, både inbundna och pocket. En del sålde jag för 1 krona boken på loppis, men jag har mycket kvar att rensa. Problemet är att böckerna hamnat i mitt svarta hål, d v s sovrummet. Saker som kommer in dit brukar inte komma därifrån så lätt. *he he* Oj, det var inte SÅ jag menade.

Vad jag menade var att sovrummet är mitt alldeles egna rum, så där kan jag ha vilken ordning (eller rättare sagt o-ordning) jag vill. De ”allmänna ytorna” i huset måste hållas efter och rensas då och då, men sovrummet hamnar alltid längst ner på listan. Jag får ta mig i kragen någon dag och sätta igång, för att sedan köra bort allt skrot och alla böcker jag ska göra mig av med. Spännande fortsättning någon gång när jag känner för det.

[tags]dator, MP3-spelare, ljudböcker, bilstereo, böcker, sovrum[/tags]