Allmänt

Stormigt

Det är visst snöstorm i södra Sverige. Tidningar och nyhetssändningar vräker olyckor och kaos över oss. Själv är jag bara glad att det inte snöar här idag, för då slipper jag skotta fundera på snöskottningen. Däremot har det blivit kallare, men inte mer än att det är uppfriskande med en kort promenad. Lite röd om näsa och kinder får man allt tåla att bli!

Avnjöt nyss en hemlagad lunch, då resterna från igår gjorde sig utmärkt som uppvärmd lunch idag. (Jag ser hur min inre spargris fylls på med 55 spänn, det ordinarie priset på en ”dagens” på grillen.) På fikarasten under förmiddagen, hörde jag att det inte bara är jag som kör med matsedel för veckan – det är fler som tycker det är praktiskt.

Det är inte bara praktiskt, det är nyttigt också. Eller åtminstone nyttigare än snabbmat. Det kanske inte är så jättenyttig mat jag lagar själv, inte varje dag, men jag har åtminstone ingen fritös.

Ha-ha! Jag minns en bekant som fick en fritös i julklapp, för många år sedan. Där ändrades matsedeln till att varje dag innehålla något friterat, ”för det var så gott/kul/enkelt att fritera”. Jag har en känsla av att den fritösen numera lever ett väldigt undanskymt liv någonstans i ett skåp numera…

Det kan bli för mycket av det goda. 😉

[tags]vinterväder, hemlagad mat, matsedel, fritös[/tags]