Allmänt

Söndagsblues

Det känns jättekonstigt idag. Jag har fortfarande inte ringt kundtjänst om TV:n, alltså har jag inte ens slagit igång den än. Istället har jag suttit framför datorn, laddat in en ny ljudbok i spelaren (men inte börjat lyssna än), varit över till gamlingarna, slängt en blöt tvätt (från igår) i tumlaren.

Jag är inne på min femtielfte kopp kaffe, ungefär, som jag ärligt talat inte ens vet om jag vill ha. Hällde bara upp den av gammal vana när jag gick förbi. Tidigare värmde jag gårdagens middag (en restlåda i kylen) som inte blev äten då, eftersom jag for till N och åt istället.

Under natten har det kommit snö, men den tinade bort rätt snabbt. När jag var på toa vid 5 var det vitt ute, men när jag steg upp ordentligt vid 9 var snön borta. Ja, den nya snön, alltså. Det ligger fortfarande gammal snö kvar, men mest där det varit drivor och högar. Gräsmattan är snart framtinad helt och hållet, men det är ännu för blött för att börja räfsa.

När jag var till morsan frågade A, som jobbade där idag, om jag hade några planer för trädgården i år. (Vi har gått en trädgårdskurs tillsammans för ett par år sedan.) Jag sade att det är precis som alla andra år: innan säsongen kör igång har jag många planer, men när det väl är dags har jag hunnit besinna mig och det blir ingenting, eller möjligen ytterst lite, gjort av allt jag planerat.

När jag kom hem från gamlingarna luktade det så gott i hallen, när jag öppnade dörren och klev in. Det var doften från sköljmedlet som använts till tvätten, som spred sig upp från källaren när torktumlaren var igång. Ibland stinker det kattskit i hallen, så det var en välkommen överraskning.

Min (katternas) kattlåda står i hallen, nämligen – inte på toan, vilket annars är det vanligaste stället att ha kattlådan på. Jag gillar att kolla på ikea hacker för att se vilka lösningar de ordnat för sina kattlådor, för tro mig – det finns hur många varianter som helst! Inte bara kattlådor, utan allt möjligt annat också, men kattlådegömmor är mest intressant för mig just nu.

Problemet för mig är platsen/ ytan jag har att använda. Den är begränsad i både längd, höjd och bredd, men jag kan göra vissa ändringar om det behövs. Sedan kommer problemet att få katterna att inse att de måste gå in i skåpet (eller vad det ska kallas) för att gå på lådan, men av vad jag läst på olika kattforum (där det också finns tips) så är det ett mindre problem.

Jaaa, jag är sugen på en IKEA-sväng! B nämnde att hon ”verkligen skulle behöva” åka dit när hon nu håller på med flytten, för att det är en massa småsaker hon behöver. Jag vill också följa med, men då blir jag inblandad i flyttbestyren, som jag försökt hålla mig undan. Nu är klockan så mycket så det blir inget idag heller, och nästa helg ska B på konsert – men helgen därefter, kanske…?

[tags]söndagsblues, ikea hacker[/tags]