Allmänt, Foto

Det stämmer

Nu har jag provat, och det är sant: man kan shoppa sig lycklig! 😉

Att jag hade gott sällskap (som var lika shoppingsugna som jag), och att bilen blev som helt ny att köra med de nya däcken, gjorde mycket för stämningen. Det är länge sedan vi haft så roligt, vi tre tillsammans!

Dagen började med att jag åkte upp på färjan och sedan ner på land när den nådde andra sidan! Nog för att vi har högvatten varje år, men i år är det mer extremt än vanligt.


Så här såg det ut när jag åkte hem på kvällen, d v s från andra hållet. Lika högt vatten på den sidan. 😉

Jag åkte den vägen hem till Byn för att plocka på E. Sedan körde vi till K och plockade på H, innan färden gick vidare mot H, där däckbytet var inbokat. Det (däckbytet) gick snabbt! Jag var lite tidigt ute också, så vi rullade därifrån kl10 – då jag egentligen hade bokat tid.


Som att köra på små rosa moln!

Det tog inte många minuter så var klockan 11, eftersom vi åkte över gränsen och shoppade loss utomlands. 😉 Dessutom fikade vi och jag åt en ”pomada-bakelse”! Just så hette den, så jag var tvungen att fråga tjejen vad ”pomada” var för något. Inte samma sak som på svenska, utan det betydde helt enkelt ”färgat socker”, vilket förklarade den rosa glasyren. (Vaniljkräm inuti.)

När vi var färdiga med shoppingen på gränsen, gick vi ner i parkeringshuset för att åka tillbaka till svenska sidan. Jag såg bilen på långt håll och hann tänka: -Men jag ställde den väl åt andra hållet? innan jag upptäckte att en exakt likadan bil stod parkerad bredvid min! Vilken slump!


Min är den med framänden mot kameran.

Innan IKEA hann jag in i Djurmagazinet för att köpa en säck kattmat. E och H promenerade sedan – via affärerna i den byggnaden – till IKEA medan jag flyttade bilen. (Planerna på Hemtex och Skopunkten lät jag bero. Inte viktigt.)

Givetvis fanns hyllan jag skulle köpa åt B i alla andra färger utom vit, som hon skulle ha. Duschdraperiet jag skulle köpa åt A glömde jag också bort, men det är ingen brådska. Men jag hittade en massa saker åt mig själv – jag som inte skulle ha något… Tänk så det kan bli! 😉


En hel påse full med ”ingenting”.

Efter IKEA hann vi även på ett par andra affärer, men sedan var (shopping-)orken slut. Vi var alla nöjda, hade fått tag i det mesta vi varit ute efter (och mer därtill), och hade ont i fötterna. En helt igenom lyckad dag!

Först blev det kaffepaus hos H när vi lämnade av henne, så vi fick diskutera den lyckade shoppingen hos henne. Sedan blev det kaffepaus hos E, så hon och jag verkligen kunde gå igenom våra fynd, medan L parkerades framför TV:n. (Han försökte vara med oss en stund, men tyckte vi var för surriga. Så konstigt. :mrgreen: )

Så för att lyckas med en rejäl shoppingrunda ska man ha bra sällskap och bra skor! Det här måste vi göra om fler gånger! 🙂

[tags]shopping, shoppa sig lycklig, IKEA, nya däck[/tags]