Allmänt

Att gilla läget

Igår träffade jag på Världens Suraste Person, som dessutom jobbade inom ett serviceyrke. Mitt tips: byt jobb eller lär dig att gilla läget. Denna person utstrålade så mycket ointresse, att det nästan smittade av sig. Med tom blick och mekanisk röst mötte h*n omvärlden. Lika spännande (för mig) som att prata med en bandspelare, alltså.

Nåväl, jag är ju den obotliga optimisten (remember?) och låter inte sådant skrämma mig. Tvärtom älskar jag mitt jobb, då man aldrig vet vad som kan hända. Nyss klev ett gäng fransktalande personer (inklusive tolk, tack och lov, då jag inte kan ett ord franska) in på mitt kontor och fick en snabb genomgång av mina arbetsuppgifter. Spännande att möta dem! (Personerna, inte arbetsuppgifterna.)

Jag hade ju tänkt ta sovmorgon igår, eftersom jag inte skulle vara i K förrän vid lunchtid. Jo tjena. När min väckare ringde 05:30 var jag redan uppe och igång… Sedan var det full rulle och skärpt uppmärksamhet hela dagen* innan jag så småningom kom mig i säng.

Det har fått efterverkningar idag: jag är så trött, så trött. Vädret (grått, småregnigt) gör också sitt till, plus lunchkoman, men jag kämpar emot så gott det går. Det kommer att bli en tidig kväll i Snigelskalet ikväll, det lovar jag!

Jag glömde min mobil hemma i morse, då jag hade en massa annat jag skulle komma ihåg innan jag gick hemifrån. Det gör att jag känner mig en aning handikappad. En bit av mig är borta, ungefär. Visst är det löjligt, jag som så länge förespråkat att jag minsann klarar mig utan mobil. Nu känns det bara tomt utan den.

Egentligen är det bara juniorerna som någon gång emellanåt ringer mig på mobilen, de flesta andra ringer den fasta telefonen, men problemet är att jag har mina gamla vinterdäck på annons – med mobilen som kontakt. Nåja – ingen har ringt tidigare, så det skulle ju vara en himla otur om någon gör det precis idag.

[tags]gilla läget, trött, glömt mobilen[/tags]

*) Att shoppa loss på IKEA kanske inte kräver så mycket uppmärksamhet, men jag höll min strikta budget. Så här dags, veckan före lön, är det inte läge att hitta allt för många bra-att-ha-saker. Sedan var det mörkt när jag körde hem, och det är jobbigt att köra i mörkret.