Allmänt, Foto

Ledig

Eftersom det är trettondagen, alltså en av våra ”röda dagar” i almanackan, så är jag ledig. Just nu njuter jag av ledigheten för fullt!

Hittills har jag:

 • slappat framför TV:n och sett en del inspelningar jag inte hunnit se tidigare
 • druckit ofantliga mängder kaffe i min nya mugg som jag fick av juniorerna i julklapp
 • lyssnat en stund på den spännande ljudboken jag håller på med
 • funderat på en ev ommöblering av vardagsrummet
 • släppt ut både madamen och gamlingen, i olika omgångar, då de ville göra sina behov utomhus när det nu är varmare (ca -12 grader)


Julklappsmuggen

Bara för att jag var ledig så vaknade jag extra tidigt, har faktiskt legat och väntat på att väckarklockan ska börja ringa (05:30) så jag fick stänga av den och försöka somna om. Det lyckades inte, alltså har jag hunnit med mycket fast det inte ens är lunchtid än.

Jag har även lite vaga planer om att ta mig en promenad medan det är ljust, så jag får lite energi från ljuset. Solen visar sig tyvärr inte idag, men det är nog lika bra. Snart kommer den obarmhärtiga vårsolen som avslöjar allt damm och katthår (och de skitiga fönstren)…

Tänkte också plocka upp något från frysen att laga till middag, men vet ännu inte riktigt vad. Under all älg kan det finnas kyckling- eller fläskfilé, som kan vara roligt att variera älgköttet med. Eller också blir det älgstek till middag – jag vet helt enkelt inte vad jag kommer att hitta i gömmorna. Det ryms mycket mat i en frysbox. 😉

[tags]trettondagen, röd dag, ledig, promenad, frysbox[/tags]

2 kommentarer på “Ledig”

 1. God fortsättning på dej! Ser att du är en omtyckt mamma, visst värmer det i hjärteroten!
  Hoppas året börjat bra, ommöblering, oj, det kan bli stort projekt…Vi flyttar ju så ofta så inredningen också byter skepnad, konstigt att de flesta möbler ändå får plats i våra olika boendemiljöer.
  Ha en fortsatt fin vinter, jag njuter i fulla drag

  1. Tack!

   Mina närmaste planer för ommöbleringen är att göra en skiss med exakta mått att flytta runt (de urklippta) möblerna i, innan jag börjar knuffa runt dem ”på riktigt”. Det där med sladdar och kontakter löser sig förr eller senare.

   Jag ser på dina fina vilnterbilder att du verkligen gillar vintern med all snö som kommit! 🙂

Kommentarer är stängda.