Allmänt

Hemma igen

Från och med nu är det morgonrocken och fårskinnstofflorna som gäller för mig under resten av kvällen. Min sköna slappardag råkade bli en liten utflykt – snudd på ett äventyr, kan man säga.

Jag fick hastigt och lustigt ragga upp sonen att komma med mig som extrachaufför åt L och E. De var på väg hem från ishotellet men orkade inte köra hela vägen, så vi mötte dem i L och hjälptes åt att få hem dem i oskadat skick. Den hämtningen var en baggis, ända tills vi stannat och tagit pisspaus hemma hos mig.

När vi skulle vidare därifrån började en lampa blinka i L och E:s bil (som jag körde) efter några få kilometrar. Ingen av oss kände för att stanna och börja undersöka felet i mörkret och kylan, utan kunskaper och verktyg, så jag körde enligt principen ”det går så långt det går, och vi har följebil bakom om det blir stopp”. Bilen rullade faktiskt hela vägen hem till dem, men vi vet fortfarande inte vad felet var. (Lampan blinkade fortfarande när jag körde in bilen i garaget.)

När A och jag skulle hem därifrån, hade ett av (eller båda) bakhjulen låst sig på min bil. Det brukar släppa om man backar men nu ville inte bilen alls. Till slut skickade jag in A i ladugården för att hämta en yxa att knacka på hjulet med. (Inget blodtörstigt, utan man behöver något tungt att knacka försiktigt med.) Då släppte det, så vi kunde åka hem.

Det är ett problem jag råkat ut för tidigare, med den röda Mazdan. Måste bero på att de är framhjulsdrivna. När man kör i lätt, pulvrig yrsnö – som det var idag – och bilen sen får stå och kallna, så fryser bromsskivorna (eller något annat i bromsgrejset – jag begriper mig inte) till bakhjulen. Det släpper när man backar, förutsatt att man börjar med att backa, inte köra framåt.

Det har aldrig hänt här hemma, för jag backar alltid ut ur garaget, eller ut från gården. L och E har en stor gård, så vi körde framåt för att vända bilen – och då hände det igen. Jag har råkat ut för det förr på den gården, med den förra bilen, som sagt.

Nu ska jag parkera mig på soffan; jag har mycket TV-tittande att ta igen. 😉

[tags]räddande ängel, bilar som trilskas[/tags]