Allmänt, Katter

Inte nu

Jag har verkligen inte tid att ha ont i ryggen nu! Den här gången har jag nog ”bara” sträckt mig, då det ömmar på en liten bestämd fläck. Precis där skulle jag nå att sätta någon smärtlindrande salva eller spray, men självklart har jag inget sådant hemma den här gången. Ja, ja. Det är smällar man får ta.

Alla tre katterna har gått ut för att göra det som behöver göras idag. Visserligen i olika omgångar – glöm att två eller alla tre skulle gå ut samtidigt – men det är så mysigt att se de sinnesförvirrade spåren som ringlar sig över gården.

Gamlingen är rakt-på-sak-typen. Han tar kortaste vägen till favoritstället, gör det som ska göras, och skyndar sig in igen. Froppisen galopperar raskt över till Bästisgrannarnas ena infart, promenerar längs husväggen och kommer tillbaka via den andra infarten (vid garaget). Madamen gillar snö, kör ner huvudet och plogar med nosen, innan hon söker upp ett trevligt ställe där hon kan gräva en toppig vulkan över sina lämningar.

Jag offrade mig och bytte i kattlådan, och tänka sig: trots att hon nyligen varit ut, så behövde froppisen gå på lådan så fort jag var klar. Vadå övertydligt markera in sitt revir direkt?

[tags]ryggont, katter i snö, kattlåda[/tags]