Allmänt

Hej hopp

Vad det går undan! Det var ju måndag alldeles nyss, och nu är det måndag igen?!?

Vadade troget till jobbet genom snön som rasat ner både hela gårdagen och under natten. Det anas viss ljusning (= slutar snöa snart) enligt väderprofeterna, men än märks ingen skillnad IRL. Snöröken efter vägarna hörs vara fruktansvärd, enligt de som fått åka en bit för att ta sig hit, så jag hoppas ingen råkar illa ut.

Jag har under helgen roat mig med att sitta och dregla över engelska och amerikanska klädfirmor som har specialiserat sig på stora storlekar, och försöker desperat hitta någon återförsäljare i Sverige. Bara för att man använder storlekar över 44/46 (där ordinarie sortiment brukar sluta) betyder inte det att man vill klä sig i formlösa svarta* plagg.

Och skor… Av en slump hamnade jag på ett forum där stora storlekar i både kläder och skor diskuterades, och fick många tips om skotillverkare som insett att även damer kan ha större fötter än storlek 41. *lycka* Problemet är att det är väldigt svårt köpa skor online, då man måste prova och prova och prova igen för att de ska passa över alla knölar utan att göra ont. (Jag säger bara: hallux valgus!)

Men att sitta och drömma framför datorn funkar ju alltid, och blir billigt så länge jag undviker ”köp”-knappen…

[tags]måndag, snörök, kläder i stora storlekar, skor i stora storlekar[/tags]

*) Svart är den ledande färgen på kläder i plusstorlekar, ”för man ser smal ut i svart”. Nyhet till klädtillverkarna: nej, det gör man inte. I ett svart oformligt böljande plagg ser man ut som ett beduintält på rymmen. Alla tycker inte om svart, heller. Jag, t ex.