Allmänt

Omväxling

Den förb@nn@de solen stiger upp allt tidigare och tidigare för varje dag. Kul att det är ljust tidigt, men inte kul att vakna 03:45 och inte kunna somna om…

Eftersom jag hade alldeles för gott om tid i morse, så ”skulle jag bara”… Det började med att jag skulle prova smörja in mig med ansiktskrämen jag fått i julklapp. (Är lite sen att testa den, men har inte kommit ihåg krämen förrän jag hittade den i skåpet.) Så föll mina ögon på sminkväskan, och på den vägen är det.

Jag – som aldrig målar mig till vardags, och knappt till fest heller – har spacklat på mig allt möjligt jag köpt och samlat på mig under en tid. Nu känner jag att en rejäl ansiktstvätt är av nöden under lunchen, och sedan får vi se om jag spacklar på något igen. Mina ögon börjar bli rinniga, så jag får nog ta det lugnt med mascaran, i alla fall.

Nej, det blir ingen bild på hela härligheten. Ni ska slippa se eländet. Jag kan beskriva det istället. (Tänk er: morgonsol genom fönster, en pytteliten spegel utan förstoring, och ett par tre katter som ”hjälper till”.)

 • Mineralfoundation i puderform, som nu känns som att den s-a-k-t-a glider ner från ansiktet (min feta hys förbannelse, ingenting sitter kvar).
 • Puderrouge, för mycket och olika högt på kinderna.
 • Fyllt i ögonbrynen med en alldeles för mjuk penna.
 • Ett par smala stråk av ögonskugga. Lättare att sätta på om man inte kör borsten i ögat först.
 • Mascara, ojämnt påsatt (mer på ena ögat, speciellt på undre fransraden).
 • Lipliner i en färg och läppstift i en annan.

Det behövs bara en sjalett och en kvast så kan jag vara häxa själv till nästa påsk! :mrgreen:

UPDATE
Aaahhh, så skönt att tvätta av allt det där! Framför allt gillade ögonen att bli av med mascaran.

[tags]makeup[/tags]

2 kommentarer på “Omväxling”

 1. Säger bara mörkläggningsgardin. Släpper inte in något ljus. Jag har också problem med sommarljuset – fick det när vi flyttade till huset – har väl bott skyddat förut.

  1. Äsch, oftast sover jag gott tills väckaren ringer. Det är bara enstaka gånger jag vaknar så tidigt.

   Typiskt är i alla fall att OM jag vaknar jättetidigt någon morgon, utan att kunna somna om, så är det precis en sådan dag då det är väldigt olämpligt att vara trött.

Kommentarer är stängda.