Allmänt

Värmen håller i sig

Det är fortfarande varmt, trots att klockan är över midnatt. Öppna fönster hjälper inte, vinden har gått och lagt sig för länge sedan. Det är 17 grader ute och 25 inne, så jag kommer att få svårt med nattsömnen.

Både målarna och snickarna har slitit som djur i hettan hela dagen, och målarna kommer imorgon igen för att göra det sista. Snickarna kommer nog inte förrän på måndag, men jag har nu en ny bro/trappa även om den är utan räcken, precis som balkongen. Jag slipper använda altandörren. 🙂

Självklart hann jag kleta målarfärg på en av mina Walmartklänningar* men jag har försökt få bort det innan färgen torkade fast allt för mycket. Annars kan jag nog leva med det. Den ligger nu i tvättmasken, tillsammans med andra kläder i liknande färger, men jag orkar inte hänga tvätten ikväll. Det är för varmt.

A kom förbi efter jobbet och tog sig en taktik-lur på soffan. 😉 Även om det är varmt inne hos mig så är det betydligt svalare än han har hos sig. De myggfönster jag köpte åt honom förra veckan har han inte haft tid att installera – det var väl roligare att kolla vad som hände hos mig, för han har varit förbi varenda dag.

Det slog mig plötsligt att jag inte ätit någon middag än. Det har varit för varmt. Jag lever ändå på flytande föda: fil, yoghurt, kräm, etc. Om måltiderna ersätts med juice eller kaffe märker jag ingen skillnad. En korvskiva emellanåt för att jag behöver salt, sedan klarar jag mig bra.

Syrran kom plötsligt indrullandes (jadå, hon var minsann i målarfärgen, hon också) på väg hem från marknaden i P, av alla ställen!?! Hon och maken hade kommit på att det var en lagom utflykt, då det ändå var för varmt för att orka göra något vettigt hemma. Jag skickade med henne en påse böcker, då jag redan hunnit läsa det bokpaket jag tidigare beställt (och fått).

Imorgon måste jag försöka ta mig i kragen och gå och hämta mitt paket, samtidigt som jag handlar. En sväng förbi affärens pocketböcker skulle inte vara helt fel heller. Lite mat skulle definitivt pryda sin plats i kylskåpet.

[tags]värme, målare, snickare, färgfläckar, myggfönster, flytande föda, böcker, handla[/tags]

*) Jag har inte rört varken målare eller färg 😉 utan vinden kastade med kjolen när jag gick genom dörren där dörrfodret var nymålat.