Allmänt

Herregud

Så snabbt tiden går!?! Det är redan torsdag, även om det känns som första dagen efter semestern.

Jag har inte hunnit klippa gräset – surprise, surprise, lixom – på två veckor och kommer att få kämpa som fasiken för att få klipparen genom den djungel som bildats. Den (djungeln) är inte så hög, men ack så tjock och svårgenomtränglig.

Tänkte lura A att klippa men sprang på en av hans kompisar som glatt meddelade att A var upptagen med hundgårdsbygge. Jaha. Då får jag klippa själv.

Vad jag inte kommer att klippa själv, det är håret. Idag har jag frissatid, för både klippning och färgning, så jag kommer att vara sååå snygg när jag traskar runt med gräsklipparen bland myggen ikväll.

På tal om mygg; det är ovanligt många, stora och blodsugna mygg i år! Mina fotleder ser ut som salami av alla myggbett, och då bor jag ändå i ett relativt myggfattigt område. Stackars dem som bor mer ute i bushen, där måste det vara olidligt.

Jag vill köpa mig en anteckningsbok. En ringbunden med hårda pärmar. Vackert tryckt omslag (ev i tyg), linjerat papper, A5-format. Jo, jag vet att jag redan har åtminstone tre fyra stycken* utspridda runt i huset, men jag vill ändå ha en till. Baraföratt.

Det är något visst med papper och pennor. Jag fastnar alltid vid hyllan med diverse skrivtillbehör när jag går i en affär jag inte tidigare besökt. Det är inte säkert jag köper något, men jag klämmer och känner gärna på det som ligger framme. Det ska kännas ”rätt”, annars köper jag inte.

Just nu är jag i valet och kvalet om vilka blyertspennor jag ska köpa. Träpennor att vässa eller stiftpennor i plast? Helt klart är det mer känsla i dem man vässar, förutsatt att man har en bra vässare. En sådan som fanns på skolan; fastskruvad i bordet/katedern. Ingen sketen liten plastvässare, typ den man hade i reserv hemma (ifall man glömde vässa pennorna på skolan innan man åkte hem).

Nostalgi: nu minns jag att jag från början inte hade en vässare av plast, utan en väldigt bra liten guldfärgad metallvässare i mitt pennfodral. Månntro vart den tog vägen?

[tags]klippa gräs, frissan, anteckningsböcker, pennor, pennvässare[/tags]

*) Och två av dem har jag inte skrivit något i – än…

4 kommentarer på “Herregud”

Kommentarer är stängda.