Allmänt

Tid

Tänk att ens tidsuppfattning kan vara så olika!

När man har tråkigt går tiden väldigt långsamt, när man har roligt går tiden alldeles för fort. Det gäller den tid som är i nuet.

När det gäller förr-i-tiden-tid, så har jag problem med att uppfatta hur länge sedan något egentligen hände. Med lite tur kan jag komma ihåg rätt personer som var där och hur gamla de var (gäller speciellt juniorerna), men ibland blandar jag ihop allt i en enda röra.

Det beror antagligen på att sådant jag tycker var roligt, det hände ju alldeles nyss, medan de tråkigare händelserna ligger långt tillbaka i tiden, även om det var under samma tidsperiod. Lustigt, ändå, hur minnena förändrar sig under årens lopp.

Jag hade bättre minne förr, både vad gäller detaljer, platser och tidpunkter. Då jag är av den uppfattningen att det som skett ändå inte går att ändra på – ryck på axlarna och gå vidare – så glömmer (förtränger?) jag en del saker jag upplevt.

Det är på både gott och ont, men jag brukar inte göra om samma misstag mer än ett par tre gånger. Om året. 😉

 [tags]tidsuppfattning, minnen[/tags]