Allmänt

Mat

Äta bör man, annars dör man. (Äter gör man, ändå dör man.) Så sant som det är sagt.

Nu har jag lagt upp min matsedel för veckan igen. Få se hur länge den blir kvar…? En vecka eller två? Jag är så himla dålig att komma på vad jag ska laga för mat, därför blir det planerade repriser två gånger denna vecka. Sedan ska jag komma på något nytt nästa vecka igen… 🙄

I vanlig ordning tar jag inte med lördag-söndag, eftersom det ofta blir ändringar från vad jag planerat – om jag har planerat någon mat över huvud taget. Den kommande helgen ska jag steka egenhändigt gjorda leverbiffar, förutsatt att affären fått in fryst lever den här veckan. I fredags, då jag skulle köpa hem levern (för att steka leverbiffar under helgen som varit), var den slut?!? Blev alla sugna på leverbiff samtidigt?

Det blir alltid en stor sats biffar, så jag får steka så ini bomben länge innan smeten tar slut. Därför planerar jag in en sådan aktivitet till helgen, för jag börjar inte med det en vardag. Men det är gudomligt gott när det är klart (och fläkten är urdiskad och oset är utvädrat)! 🙂

Annars är jag ett stort fan av soppor, gärna med ostsmörgås till. Idag hittade jag en kokbok med bara soppor, och jag blev riktigt sugen att slå till och beställa den. Tyvärr har jag precis under helgen ”råkat” beställa ett bokpaket, så jag ska hålla igen lite med mina beställningar. Det är farligt att klicka på ”köp”-knappar, då det finns sådana överallt (nästan)! 😉

En annan kokbok jag hittade verkade väldigt vettig i upplägget. Den hoppar fram och tillbaka mellan göromålen, så allt blir klart samtidigt, precis som det ska vara. Dessutom smygs det in små råd & tips som man kan använda sig av. Den beställde jag inte heller, men kanske i nästa bokpaket…

[tags]mat, matsedel, matlagning, recept, kokbok[/tags]