Allmänt

Nytt försök

Det är några år sedan jag slutade röka senast. Nu ska jag försöka igen.

Jag har alltså drabbats av en fruktansvärd hosta, förmodligen en förkylning på ingång, som gör att jag inte får sova på nätterna. Så fort jag lägger mig ner börjar jag hosta. Och hosta. Och hosta… Det gör att jag måste sätta mig upp en stund, kanske ”puffa” i mig lite Bricanyl, innan jag kan andas som vanligt och kan prova lägga mig ner igen.

Det är min astma som krampar ihop luftrören för mig – inatt så pass mycket att jag var helt övertygad om att jag skulle dö innan jag nådde inhalatorn (som blivit kvarglömd i köket). Oftast är mina astmaanfall av typen att jag kan andas in, men inte ut, så jag måste ”hosta” ut luften. Den här gången var det varken ut eller in som gällde, det var helt stopp och jag fick nästan panik. 😯

Nå, jag tog mig till köket och är på benen idag (ont krut förgås inte så lätt) men ska nu försöka hålla mig från ciggen. Lämnade dem med avsikt hemma så jag inte skulle frestas – men jag ska luncha hemma idag… Jag ska ändå göra så gott jag kan för att låta bli att tjuvröka ”bara en enda”; jag behöver bara minnas känslan från i natt så tappar jag snabbt lusten att röka.

Ändå så vet jag hur väldigt lätt det är att trilla i fällan igen. Först räknar man rökfria timmar, dagar och veckor. Så småningom blir det månader och då tror man att man kan ta ”bara en enda” – men det kan man inte.

Men just nu är jag i början av räknandet. Sex rökfria timmar, utan varken tårar eller vredesutbrott hittills! 😉

UPDATE
Lunchen gick bra. Jag tittade knappt på rökat, även om det låg så frestande i korgen bredvid dörren. Trots allt har jag lite karaktär, så jag kunde låta bli. Däremot känner jag nu att jag börjar bli lite ”småhoppig” och tappar fokusering och koncentration hur lätt som helst. Viktigt möte om en timme – men jag ska INTE röka. Ska. Inte. Röka.

[tags]astma, Bricanyl, sluta röka[/tags]

4 kommentarer på “Nytt försök”

      1. Förstår inte hur du kan få i dig kaffe utan snus.Det gör sig liksom inte. Och snus vänjer man sig vid om man ger det några stockar.

        1. Njaeh – tack, man jag tror jag avstår från att prova. Det känns inte så lockande just nu. 😎

Kommentarer är stängda.