Allmänt, Foto

Regn hos mig

Regnar det hos dig också?

Igår hade vi en jättefin varm och solig höstdag, då folk gick omkring och liksom kisade mot ljuset: -Är det verkligen solen vi ser igen? (Detta efter flera veckors mulet väder.)

Eftersom jobbet & jag* ska på utflykt – mer om den i ett senare inlägg, eventuellt även med foton – längre framåt eftermiddagen, har jag försökt se till att ta en regntålig jacka. Jag har också tagit med mitt rödrosiga paraply, men inga gummistövlar, eftersom jag inte har några. Det går nog bra ändå.

image

Höst, ja. Har hösten kommit igång hos dig? Hemma på min gård har jag knappt några löv kvar i björkarna** men att de redan gulnat och fallit av kan bero på sommarens torka, likväl som på att hösten är här.

Det finns ändå rätt gott om löv kvar i övriga träd, det är just mina björkar (som jag detaljstuderat) som nu är nästan kala. Ja, de vid ljugarbänken, alltså. Alla andra björkar, i andra ändar av tomten, är fortfarande mestadels gröna…?!?

[tags]regn, utflykt, paraply, höstlöv, Fonzie[/tags]

*) ”Jobbet & jag” är en förvrängning av ”Gänget & jag”, en TV-serie som visades för 100 år sedan. Om ni någonsin hört talas om Fonzie, så är det där han dyker upp.

**) Eller också är min bil en björklövsmagnet, för jag tror vartenda löv som ligger på gården har passerat bilens huv eller tak innan det landat på marken. Varje morgon får jag liksom sopa fram bilen ur drivorna av gula löv.