Allmänt, Foto

Älgvarning

Jobbet bjöd mig och andra medarbetare till älgfarmen idag! Vi skulle avtacka en kollega som går vidare till ett annat arbete med middag och presenter. Samtidigt var det ett utmärkt tillfälle att besöka älgfarmen, dit få av oss varit tidigare.

En stor skylt talade om att vi kommit till rätt ställe. 😉 Inte så svårt att hitta, faktiskt, då den stora vägen går alldeles bredvid och stället är ordentlligt skyltat även vid vägen.

De manliga generna drog jägarna till att spana in storoxen i hagen bakom byggnaden och utbyta jakthistorier. :mrgreen:

Den kvinnliga jägaren tog det mer lugnt och hamnade i närkontakt med en av älgkorna, som bara ville slicka på kameran istället för att bli fotad.

Till slut kom han och poserade villigt: Artur! Alla flockades vid stängslet och försökte få så bra bilder på honom som möjligt, och han gjorde precis som en hund – gned sig kelsjukt mot gallret och gick fram och tillbaka.

Bäst jag beskriver maten, det näst viktigaste efter Artur. 😉 Till förrätt var det löjromstoast, som huvudrätt kunde man välja mellan älgstek och varmrökt lax (jag valde lax då jag själv ska laga älgstek längre fram under veckan), och till efterrätt var det pannacotta med hjortron och en chokladälg. Yammi, yammi! (Självklart glömde jag fota de andra rätterna, så ni får nöja er med efterrätten.)

[tags]älgfarm, jägare, fotografer, mat[/tags]