Allmänt, Foto, Katter

Dimmig morgon

image

Dimman låg tät, och ovanligt länge, i morse. I vanliga fall, de morgnar det är dimma, hinner den lyfta och försvinna innan jag går till jobbet. Nu var det nästan spöklikt – jag var tvungen att ta en bild.

Jag gillar hösten. Hösten är liksom vilotiden innan vintern. Nu är sommaren verkligen över. Löven har ändrat färg och blåst ner, eller är på väg att göra det. Efter kalla nätter är luften frisk på morgonen, och om solen visar sig under dagen blir det inte för varmt.

Dimma och regn hör årstiden till. Perfekt väder för att boa in sig, med en bra bok eller något sevärt i TV:n som underhållning. Själv roar jag mig med matlagning, speciellt grytor eller ugnsrätter passar som höstmat.

Jag väntar nu på att middagen ska bli klar. Frestelsen står i ugnen och sköter sig själv. Jag har varit och handlat allt jag behöver för veckans middagar. Inga rester till middag den här veckan, de blir luncher istället. Det kan t o m bli någon extra matlåda för frysen, att använda någon annan vecka, då fantasin tryter.

Under helgen har jag lagt ut de nya mattor jag köpt under en av mina shoppingrundor. (Det har inte varit läge att lägga ut dem tidigare.) Katterna är som tokiga i dem: äntligen slipper de slira på golvet när de brottas med varandra! Jag har suttit och sett dem dela ut nacksvingar åt varandra, tills de ledsnade eller någon vunnit. Svårt att säga vilket. 😉

[tags]dimma, höst, matlagning, katter[/tags]