Allmänt, Dagens outfit, Foto

Appar

Eftersom jag har en smartphone, så kollar jag ibland in utbudet av appar till den.

Till min stora glädje har Android Markets app i mobilen uppdaterats, så det nu är mycket lättare att hitta det man söker. Senast jag var in dit hittade jag en massa roliga saker, som jag inte visste att jag behövde innan jag såg dem… 😉

Det följer med många inbyggda appar redan när man köper mobilen, men de kanske inte alltid är a) roliga eller b) lätthanterliga. De kan också c) sakna den lilla finessen man är ute efter. På Market finns allt du kan tänka dig, mellan himmel och jord, i appväg. Det finns appar som är specialspecial med endast en funktion, eller appar som är hela dataprogram att använda till allt möjligt.

image

Nej, det här är inget reklaminlägg. Jag ville bara tala mig varm för något jag gillar! Att många appar finns i en (enklare) gratisversion, som man sedan kan uppgradera genom köp, är ett stort plus. Då kan man prova sig fram och se om det är rätt sak innan man köper.

Nu för tiden är inte en telefon ”bara” en telefon längre. Jag använder kameran* mycket mer än jag tidigare gjort. Dels är den alltid med, dels är det helt plötsligt tusen gånger lättare att lägga upp bilder i bloggen** eller någon annanstans.

Jag har fortfarande inte provat – men är helt övertygad om att det funkar utmärkt – att lyssna på en bok eller musik genom att använda mobilen som MP3-spelare. (När min gamla spelare ger upp andan får jag söka fram hörlurarna till mobilen och sätta igång.)

Mina bankärenden och mailkonton går enkelt att sköta via mobilen. Att räkna om valutor eller växla från Celsius till Fahrenheit görs med en enkel knapptryckning. Missat något på TV? Se i ”fånen” istället! Läsa tidningen, kolla väderprognosen eller deklarera? Mobilen hjälper dig.

[tags]smartphone, appar[/tags]

*) Kameran i en mobil, smartphone eller inte, är tyvärr inte så bra, men den duger till ögonblicksbilder som kanske inte behöver sparas för framtiden. De gånger jag anar att jag kommer att vilja spara bilderna, t ex om jag reser någonstans, använder jag en riktig kamera.

**) Eftersom alla som röstat i min frågespalt vill se mer bilder, så plågar jag er med dagens outfit när jag inte har något annat att komma med. Se vad ni gjort mig till!!! :mrgreen: