Allmänt, Foto

Helgplaner

Mina planer inför helgen består av tvättåstäd. Det är ungefär allt. Och det räcker.

Modemet fungerar lite som det vill, så jag har felanmält det nya modemet som jag fick som ersättning för det gamla modemet. Jag kommer att behålla de två modem jag har här nu som gisslan, tills jag fått igång nästa modem (som är på väg) på ett tillfredsställande sätt. (Man ska skicka tillbaka det trasiga när man bytt ut det.) Internet funkar sporadiskt just nu, och telefonen inte alls.

Det förvånar mig inte att modemet inte funkar. Dels skickar BBB alltid grejerna med ett transportföretag som är känt för att söndra leveranser, dels fanns det inget packningsmaterial i lådan – alltså, modemet låg och studsade omkring i kartongen utan ”vaddering” runt om. Inte konstigt om det går sönder! 🙁 *sur och less*

Jag har fortfarande inte läst klart de böcker jag beställt (och fått) tidigare. Skandal! Jag, som är en riktig snabbläsare, har sackat efter mig själv! 😕 OK, det beror på att jag fastnat i en väldigt ”pratig” bok. Det kanske är lite fel ord att beskriva den, men det är långa meningar i långa stycken, och den är inte heller särskilt spännande på det sätt jag vill ha spänning.

image

Jag är ju van att läsa deckare, och i den här boken har det hittills varit ett mord (eller kanske mera en olyckshändelse) men inte alls av det slaget som får mig att vilja komma snabbt till slutet. Visst kommer jag att läsa varenda sida i den, för berättelsen är på sitt sätt intressant, men det tar tid.

Speciellt som det är mycket intressantare att kolla på mina inspelningar, som fyller på med nya avsnitt varje vecka, än att läsa den där boken. Jag har förresten upptäckt ett nytt irritationsmoment med TV-boxen (tekniska prylar är verkligen inte mina vänner just nu). Den kan inte spela in på två olika kanaler samtidigt – vilket den gamla boxen kunde – och varnar inte när serier går omlott. Om båda programmen jag vill spela in startar samtidigt får jag en varningstext, men inte om det ena börjar 10 minuter innan det andra slutar.

Nej, nu ska jag lägga mig på soffan och klia katt framför TV:n. Det är fredagkväll och jag har hela helgen framför mig! 🙂

[tags]teknikens under, Bredbandsbolaget, Sista natten i Twisted River, John Irving, Canal Digital[/tags]