Allmänt, Foto

Måndag morgon

image

Eftersom ni blev utan bild igår, får ni en idag istället. En väldigt oinspirerad bild, med både granngranen och fullmånen på samma gång, tagen med mobilen på väg till jobbet i -16 graders kyla.

Igår gav jag upp och sökte mig till AdLibris bokhandel, istället för Bokus (där jag varit kund i många år). Detta p g a att jag inte lyckats köpa en MP3-bok sedan de flyttat både MP3- och e-böcker till Dito, som tydligen bara stöder läsplattor och/eller smartphones. Jag vill inte höra böcker i telefonen – jag sparar batteriet tills jag behöver ringa.*

Jag köpte Himmelsdalen av Marie Hermanson och har precis börjat på den. Det är första boken jag läser/hör av henne – tror jag – så det ska bli intressant att se vad jag tycker; om hon ger mersmak eller inte. Jag har en del andra lästips på gång också, men vet inte om jag ska ta dem som MP3- eller pocketböcker. Pocketböcker är ju billigare, ifall jag inte tycker samma som tipsaren…**

[tags]MP3-bok, AdLibris, Bokus, Dito, Himmelsdalen, Marie Hermanson[/tags]

*) Batteriet i min smartphone tar slut på nolltid, även om den bara ligger i viloläge. I MP3-spelaren har jag ett vanligt hederligt AAA-batteri, så det både räcker länge och jag kan byta utan att behöva ladda något. (Jag har förstås laddbara batterier, som jag laddar när det behövs. Ett extra batteri följer alltid med, ifall det jag använder tar slut under dagen.)

**) Ifall jag inte tycker om författarna/böckerna, alltså.

4 kommentarer på “Måndag morgon”

  1. Det är inte som så att du har WI-FI eller Bluetooth igång hela tiden på telefonen? Min är i vart fall sådan att det kan tömma batteriet helt och hållet på nolltid.

    1. Wi-Fi:n är på hela tiden. Jag har försökt hitta var jag kan stänga av den, men den slår automatiskt på igen efter en stund. Det är någon inställning jag behöver bocka av eller på i någon meny. Får väl se om jag hittar den. 😉

      Bluetooth och GPS har jag inte igång.

      Jag föredrar ändå att höra böcker i MP3-spelaren – däremot kan jag tänka mig att ha musik i telefonen. Då gör det inte så mycket om någon ringer, då är jag inte mitt i ett spännande avsnitt i alla fall. :mrgreen:

  2. Kolla upp det. Just det där eviga sökandet efter ett WI-Fi nät drar massor. Jag har det bara igång när jag är hemma. Då är den nämligen uppkopplad mot vårt trådlösa.

Kommentarer är stängda.