Allmänt, Katter

Helgen

Jag har varit dålig på att uppdatera här, men ni ska få en liten sammanfattning.

Julbord
Fredag var jag på julbord med jobbet. Då det var vid lunchtid, hade vi alla ätit färdigt lagom tills vi kunde gå hem för dagen. Perfekt! :mrgreen: Maten var helt superb, och det fanns fem (5) sorters lax – gravad, kallrökt, varmrökt, inkokt och paté. Ja, vadå – jag gillar lax!

Middag på hemmaplan
När jag på kvällen (efter en REJÄL lunchkoma) orkade gå ner till frysen i källaren, upptäckte jag att den tjälknöl jag tänkt bjuda gäster på under lördagen inte existerade. Jag hade sett fel, men tog upp köttfärs att tina istället. Lördag lagade jag köttfärslåda åt gästerna – men de tyckte ändå maten var god, även om de väntade sig tidigare nämnda tjälknöl.

Första ordentliga snöfallet
Innan gästerna kom hade jag, A och Bästisgrannen skottat min gård, så bilarna inte skulle fastna i snön. Det har kommit ett par decimeter i Det Stora Snöfallet, men nu bara ”trasar” det (dialektalt uttryck som betyder ”småsnöar” – måste höras för att upplevas på rätt sätt) och fyller på snölagret i måttlig takt.

MP3-bok genom Dito?
Jag försökte köpa en MP3-bok genom Bokus nya tjänst Dito, för att ha något att lyssna på medan jag lagade mat och snabbstädade, men det gick inte? Jag kom bara tillbaka till samma sida hela tiden, så något köp blev inte gjort. Har någon av mina läsare provat köpa en MP3-bok där?

Det verkar som att tjänsten är anpassad för surfplattor eller smartphones, men jag vill ha mina böcker i det format jag är van att använda. Alltså, ladda ner filen till vanliga datorn, zippa den och sedan flytta över till spelaren. Jag fick ingen OK-knapp och det har inte laddat ner någon fil (eller dragit pengar från mitt konto). Jag förstår ingenting! 😕

Och så byter jag ämne igen…
Äckelvarning! Läs inte mer om du är känslig!


För att grumla glädjen över den lyckade tillställningen igår, hade madamen skitit utanför lådan* igår kväll. Det upptäckte jag när jag vinkat iväg gästerna första varvet (de återvände för kaffe efter ett par timmar). Inte nog med det – det var en väldigt blodig historia… 🙁

Det hade skvättat blod åt alla håll** och lorten vilade i en stor blodpöl. *ryser* Jag dissekerade inte innehållet i lorten när jag tog bort den, eftersom jag nyss ätit middag och gärna ville behålla den inombords (middagen – inte lorten). Hon har ju mått dåligt (och spytt mycket) den senaste veckan, men jag har trott det var en stor hårboll hon inte fått upp.

Jag höll koll på henne resten av kvällen och såg att hon faktiskt verkade må bättre, så det hjälpte nog att få ut vad-det-nu-var ur kroppen. Men hugaligen så otäckt! Idag har hon varken spytt eller varit hängig, och aptiten är god, så det verkar ha gått över. (Händer det igen kontaktar jag förstås veterinär!)

[tags]julbord, tjälknöl, köttfärslåda, Dito, MP3-bok, katt med blodig avföring[/tags]

*) Väldigt vanligt att det händer. Om hon står på tvären i kattlådan så hänger röven över kanten när hon skiter, då hon är så stor. Om hon däremot står på längden, räcker lådan till. Stackaren blir så olycklig när det missar lådan, hon kan inte förstå varför.

**) När gamlingen hade besvär med blodig avföring, var det mer som en blodig hinna över lorten. Det här såg ut som en slaktplats…

3 kommentarer på “Helgen”

  1. Utan att lägga värdering i det: Som kattägd får man vara med om så mycket. Man får ett händelserikt liv.

    Men den där varningsrubriken – jag läste allt, men missade du att skriva om det du varnade för? Eller menar du att jag är okänslig?

Kommentarer är stängda.