Allmänt

Dagsläget

En kort rapport av dagens sjukläge: något bättre i vissa delar, något sämre i andra…

När jag drabbas av dessa s k ryggskott* är det alltid höger sida som drabbas värst. Nu är vänster sida någotsånär uppmjukad och följsam, men högersidan är krum och stel som en planka. Jag går alltså med stark slagsida åt höger, kan inte lyfta höger fot, etc. Lite likt Quasimodo? 😉

Ibland drar musklerna ihop sig i ett krampanfall som får mig att skrika/stöna högt, och då fördelas kramperna lika på båda sidor. Jag har kryckan som ständig följeslagare, för att kunna räta upp högersidan när jag hasar fram över golven.

Idag fick jag ringa efter A, att jag behövde hjälp med lite småsaker. Jag behövde någon som 1) tog in posten åt mig och 2) tog ut soppåsarna, så han behövde inte komma förrän ikväll. Jag får inte på mig några skor, annat än tofflorna, som inte går att gå utomhus med när det nu är halt.

Vi har fått ca 3 dm snö tidigare, men snart har allt regnat bort. Gårdar, gator och vägar täcks av blankis, om de inte är helt bara. Jag bryr mig inte så mycket, annat än att det är svårt att få katterna att gå ut i det här vädret. Eftersom det ändå är varmgrader, har de vågat sig ut ett par gånger idag (när jag varit ute och rökt) men froppisen har inte gått från bron.

[tags]ryggskott, blixthalka[/tags]

*) När jag hör ordet ”ryggskott” tänker jag på en hastigt uppkommen smärta vid belastning och vridning, typ snöskottning, då man får ont omedelbart, ute i snödrivan. Mitt ryggskott kommer mer smygande, och börjar alltid med att höger sida drar ihop sig – ibland utan att jag har ont, från början.

3 kommentarer på “Dagsläget”

  1. Ryggskott är ett h-e. För mig brukar det hjälpa med att gå ut och gå, gå, gå. Men ska man göra det bör det vara barmark och lättpromenerat. 3 dm snö är nog inte att rekommendera som promenadunderlag…

    Krya på dig!

Kommentarer är stängda.