Allmänt, Foto

Snöfall

När jag steg upp i morse hade det ramlat ner ett par decimeter snö under natten?!? Ojdå, vart kom den ifrån? 😯

OK, jag hade faktiskt kikat på väderprognosen och sett att snö var på väg, men trodde inte snöfallet skulle börja förrän under dagen. Nå, det är bara att gilla läget. Jag sopade mig ut från Snigelskalet när jag skulle gå till jobbet – efter att jag sopat balkongen, medan det ännu gick att slippa ut på den…

Snödriva

Jag ska faktiskt inte klaga på snön. Tidigare gnällde jag för att den inte kom, så när den nu kommer är det bara att hålla käft. Vi fick en vit jul, och det verkar som att vintern stannar kvar ännu ett tag.

Vad jag däremot kan klaga på är halkan. När gator och vägar plogas, så använder de ett slätt plogblad, vilket gör att den plogade ytan blir både hård och blank. Livsfarligt om det sedan faller mer snö ovanpå, för då ser man inte isen under. (Jag föll inte på väg till jobbet, för då hade de inte hunnit ploga trottoarerna jag gick på. Få se hur det går när jag ska hem.)

[tags]snö, vinter, vit jul, halka[/tags]

2 kommentarer på “Snöfall”

    1. Ja, det märks verkligen att vi bor i ett avlångt land den här vintern! Men vi har inte haft snö så länge, den var ovanligt sen i år.

Kommentarer är stängda.