Allmänt, Foto

Rippat CD

image

Bilden felvänd igen, men ni ser nog ändå viken bok det är.

Det blev ingen resa till L idag. Jag sov lite för länge för att idas åka iväg. Hade faktiskt saker att göra här hemma istället. (Slappa framför TV:n och annat tidsödande. 😉 )

Jag har passat på att rippa en CD-bok (jag fått låna) till MP3-filer idag. Det tar tid, faktiskt mycket längre tid än man tror när man börjar. Dessutom gäller det att slingra sig förbi utgivarens/tillverkarens/förlagets små kopieringshindrande finesser som ligger likt råttfällor längs vägen. Jag har ju varit med förr – kopierade tidigare en bunt CD-böcker jag lånat av svägerskan – och vet var de enklaste fällorna ligger.

Nu har jag i alla fall något att lyssna på medan jag diskar och gör annat tråkigt. På tal om disk; jag gjorde undan veckodisken* igår och passade då på att plocka fram och diska upp mina nya vassa knivar, som nu är klara för användning. Det gör att jag har ett knivställ av trä, typ som en stor träkloss, med ett dussin** bättre beg lagom slöa knivar till övers. Någon som är intresserad? 😉

Jag önskar mig ett nytt knivställ, men är alldeles för snål för att köpa det… :mrgreen:

[tags]rippa CD, Lars kepler, Eldvittnet, knivställ[/tags]

*) Jag försöker verkligen diska varje dag, men ibland spårar det ur – och så fort det börjar samlas lite, så växer disken explosionsartat!

**) Sex knivar i olika storlekar och modeller, samt sex ”grillknivar” att använda när filén blivit för seg att skära med vanlig bordskniv…