Allmänt

Drömmar

Efter en lååång period – flera månader – utan drömmar har jag nu börjat drömma igen. Eller, rättare sagt, jag minns att (och vad) jag har drömt under natten. Det var länge sedan.

Jag kanske har drömt ändå, utan att minnas det på morgonen, för jag vet inte om det är möjligt att sova ordentligt utan drömsömn? Det kanske är därför jag inte är utvilad utan bara blir tröttare och tröttare hela tiden, även om drömmarna återvänt? 🙁

Nu minns jag förstås inte att jag drömt varje natt, men flera gånger i veckan vet jag – när jag vaknar – att jag drömt något under natten. Ibland minns jag t o m vad jag har drömt. (Inatt, t ex, har jag upptäckt Kalifornien tillsammans med de första nybyggarna , sett Stilla havets gröna vatten slå mot stranden.) (Note to self: måste sluta se naturdokumentärer på kvällarna!)

Från det ena till det andra: min nya almanacka har kommit! Den jag beställde tidigare, för att använda till både jobbet och privat (synkronisera mitt liv lite grann). Den var söt 😉 men jag har precis fått en annan almanacka (från facket) i samma storlek, så nu vet jag inte vilken jag ska använda.* Beslut, beslut. 🙄

Jag har i alla fall förberett mig genom att köpa en suddbar bläckpenna, då jag vet hur det brukar bli med mina planeringar: de ändras då och då, saker får flyttas till en annan dag/tid/vecka. Men så är det väl för oss alla? Om inte annat får jag väl ta upp korsordslösandet igen – där brukar jag få sudda. :mrgreen:

Döm om min förvåning när jag skulle tillaga de kycklinglår jag tagit upp från frysen och tinat: istället för de vanliga tre låren, var det fem lår i den påsen!?! Som tur var hade jag (i förväg) bjudit in A att äta middag hos mig, men han var inte noga om att få med sig lunchburk till imorgon… Nu har jag tre lunchburkar i kylen, men de går nog med. Jag har inget emot att äta samma mat flera dagar i rad.

[tags]drömmar, sömn, utvilad, almanacka, Pilot, kyckling[/tags]

*) Den jag beställde själv har – förstås – snyggare omslag, men med lite papper, klistermärken och lim går det att piffa till fackalmanackan också. 🙂