Allmänt, Foto

Halt

Halka

Precis DÄR ligger min sårade fåfänga kvar och tar igen sig. Som tur var såg ingen (så vitt jag vet) att jag halkade omkull framför bron i morse…

Det har regnat inatt, vilket gjorde att jag gick mycket försiktigt nedför bron i morse. Där var det inte halt. Sedan traskade jag iväg som vanligt på plattorna. Där var det halt, ordentligt halt. Tjoff – så låg jag där och kravlade som en krabba. Jag fick glida efter isen fram till gruset för att alls få fäste för fötterna igen, och – under över alla under – jag tog mig till slut upp utan hjälp. (Jag brukar behöva något att ”klättra” på för att slippa upp från marknivå.)

Igår utmanade jag ödet på ett annat sätt: jag bytte lampa på bron! Jag lät den vanliga glödlampan sitta kvar så länge den fungerade, men nu är den utbytt mot en lågenergilampa. Däremot tror jag att jag ska byta till en annan modell av lågeneriglampa ikväll, då den jag har nu tänds väldigt l-å-n-g-s-a-m-t. Den andra sorten kan vara lite snabbare. (Jag hade två modeller hemma, att välja mellan.)

Eftersom jag är höjdrädd brukar lampbyte vara en stor umaning. Jag har för få händer, då jag gärna vill (krampaktigt) hålla mig fast med två händer – och då har jag ingen hand att skruva ur och i lampan med. Men, måste jag så måste jag. Det gick bra, den här gången också. Nu utgår jag ifrån att den här modellen av lampa håller minst ett år, så jag slipper klättra mer.

UPDATE
Jag slapp byta lampa. När jag öppnade förpackningen visade det sig att den alternativa lampan hade fel sockel för att passa på bron. För övrigt har mina knän börjat stelna ihop ordentligt under kvällen. Få se om jag tar mig ur sängen imorgon?

[tags]halt, halka, ramla, is, byta lampa[/tags]

4 kommentarer på “Halt”

  1. Dags att rulla ut röda mattan. Du kunde ju ha en hela vägen till jobbet, det är ju inte så långt.
    IKEA har säkert någon billig variant! 🙂

    1. Jag ska kolla om jag kan få färdtjänst istället. På fyra hjul ramlar jag inte omkull! 😆

      (Eller också får jag plocka fram broddarna.)

  2. Skulle det inte vara ganska coolt (bortsett från att du slog dig) om bildbevis (ögonen som såg tid) fanns på Google Earth?

Kommentarer är stängda.