Allmänt, Foto

Frusen dator

Plötsligt hände det: datorn frös bilden… Givetvis när jag var på en icke arbetsrelaterad sida (mellan två arbetsuppgifter kan jag hinna slinka iväg ut på nätet).

Inget av programmen jag hade igång gick att använda, stänga, flytta, ändra eller förminska. Det var inte bara jag som drabbades, hela avdelningen stod stilla – och så började telefonerna ringa. Alla hade samma ärende: ”jag slipper inte in i min dator/programmet”.

(Vi är inte IT-support, annat än för ett av programmen som används, som är direkt relaterat till våra arbetsuppgifter. Där kan vi hjälpa till att ”få loss” användare som glömt/tappat/använt fel lösenord, mer än så gör vi inte.)

Tydligen var frusna datorer ett allmänt problem, men efter att den riktiga IT-supporten gjort sitt, var vi snabbt igång igen.

Annars så snöar det. Och snöar. Och snöar. Jag levde länge på hoppet att A skulle ”råka” komma förbi på jakt efter middag, men tyvärr blev han sjuk den här veckan. Bestämde mig för att skotta gården själv.

Jag skulle bara äta först. Och dricka kaffe på maten. Och se nyheterna med väderprognosen. Någonstans där somnade jag och sov gott till långt ut på kvällen. Så om grannarna inte trott jag var tokig tidigare, så tror de det säkert nu: vem skottar gården mitt i natten, med skrällhosta, om inte jag? Är jag inte vaken ”normala” tider, så måste jag skotta när jag är det. Precis som jag brukar tvätta och diska mitt i natten – men det ser grannarna inte.

Min förkylning har blivit bättre, men hostan sitter kvar. (Ja, jag vet – den går säkert över direkt om jag slutar röka. Det behöver ni inte tala om för mig. Det har jag redan hört.) Värken i höfterna är borta och jag är bara lite snorig. Eller egentligen är jag inte snorig, jag är täppt bakom näsan (!?) istället, men det märks bara när jag talar. 😉 Och så är jag hes. Inte mycket, men rösten är inte vad den borde vara.

Jag väntar med spänning på paketet med julklappsböckerna jag beställt. Hoppas de hinner komma innan jul… Jag har andra grejer jag också tänkt slå in och skicka iväg, men det börjar nästan vara för sent nu. Nå, spela roll, om jag hinner ska jag göra paket under helgen. De som inte hinner fram före jul kommer väl fram efter jul istället. Då är jag ute i riktigt god tid inför nästa jul! :mrgreen:

[tags]frusen dator, IT-support, skotta snö, förkylning, julklappar[/tags]

5 kommentarer på “Frusen dator”

  1. Röka på har jag inga synpunkter på. Förstår att det gör att du gör märkliga saker nattetid när du hittar ut ur dimmorna. 😈

    1. Jag får också alla sorters teknikfrågor när datorer krånglar på jobbet. Brukar bli så vansinnig på att man stör mig sådant att folk går och är lite skotträdda för mig (jag smäller av, typ). Jag är systemadministratör i ETT program, men inte ens där har jag några behörigheter att göra något. Är så stressad av allt att jag inte klarar av att man stör mig med dumheter.

  2. Jag väntar också på julklappsböcker, men dom har lovat att dom ska hinna komma så det löser sig.
    Jag brukar sy mina julklappar men iår har jag inte orkat/velat/haft tid så det blir att gå i genom färdigsyttskåpet och se om nåt duger.

    Ha en härlig helg!

    1. De julklappar som inte hinner komma – eller delas ut – innan jul, får komma senare. Det är inte hela världen.

Kommentarer är stängda.