Allmänt, Foto

Helgrapport

Fågelmat

Der var ju självklart att just när jag skulle fota alla småfåglar, som frossade i de frön jag fyllt på fågelmatarna med, så flög de iväg. Ja, ja. De äter och mår gott, precis som jag och katterna. 😉

Under hela veckan och hela helgen har det snöat. Jag skottade i torsdags kväll, samt igår mitt på dagen. Eventuellt måste jag ut en sväng ikväll också – vi får se. Just idag snöar det inte så stora flingor, så det fyller inte på så mycket.

TV:n går varm. Jag har en massa inspelningar jag roar mig med, även om jag borde roa mig med (den rena och torra) tvätten.

Det här är verkligen inte ett sponsrat inslag, jag vill bara tala om hur mycket jag älskar min S3:a! Tidigare hade jag en Samsung Galaxy S, hoppade över S2:an för att gå direkt till en S3 – and I love it! Den förra var mest ”jaha”, den här är ”YIIEEHAAA!!!”, för att beskriva skillnaden på ett enkelt sätt. :mrgreen:

Jag saknar en del appar jag laddat hem till den förra mobilen, men kommer på allt eftersom vilka jag verkligen behöver/använder. Spel, t ex, är inget jag är intresserad av. Däremot har jag lite smått börjat fundera på att koppla i hörsnäckan för att lyssna på radio, en bok eller Spotify. Jo, jag vet, jag är säkert sist av alla att använda Spotify. Men om jag klarat mig så här länge kanske jag klarar mig i fortsättningen också? 😉

Veckan som gått har varit hektisk, jobbmässigt sett. Vi har haft mycket att göra och det är inte över än. Årsskiftet närmar sig, med allt vad det innebär, och jag ska vara ledig alla mellandagarna. Alltså måste jag få klart alla mina jobbsysslor innan årsskiftet under den här veckan.

Julmaten ska handlas och fixas. Jag är fortfarande i valet och kvalet om jag ska grava egen lax eller strunta i det, men jag älskar ju gravad lax! Det blir inte riktig jul om jag inte får gräva i mig kopiösa mängder gravlax på Wasa veteknäcke frukost. Jag blir ruinerad om jag ska köpa färdiggravad lax så det räcker hela julen. 😯

Tunnbröd till blötan är redan bunkrat. Det brukar jag slå till och köpa tidigt, så inte ”rätt sort” tar slut i butikshyllorna. Det är viktigt med traditionerna! Blötan kommer nog att bli både färdigt spad i plastkorv, plus eget spad från ugnsstekt skinka, för i år ska jag göra skinkan själv. I några år har jag använt färdigkokta skinkor, men de blir godare om man gör dem själv. Framför allt blir blötaspadet godare.

Inte förrän igår tände jag det andra adventsljuset…  🙄 Detta för att vara säker på att jag skulle tända tre ljus idag. Hur jag än bär mig åt så får jag inte någon extra vecka före jul, men jag hinner nog med det som behöver hinnas med ändå. Och det jag inte hinner göra före jul får jag väl göra efter. Det blir nog jul i alla fall!

[tags]ledig helg, Samsung Galaxy S III, julförberedelser[/tags]