Allmänt, Foto

Snart ikapp

Ljusstake

Jag är snart ikapp resten av världen, vad julen beträffar. I morse tände jag det tredje adventsljuset, så jag med gott samvete kan tända det fjärde imorgon och känna att jag är i takt med tiden.

Julklappsböckerna har kommit, den hemgravade laxen ligger i frysen och all annan julmat är inhandlad. Idag ska jag slå in paket (det bästa med julen)* och börja röja. Gården behöver skottas men det tar jag någon varmare dag. Det är inte kul skotta snö i -25 grader, speciellt inte med astma. Den kalla luften snör ihop mina luftrör mer än vanligt, så jag försöker att inte anstränga mig utomhus i kyla.

Nu ser jag fram emot semestern. Jag klämde in fem semesterdagar (två i år, tre nästa år) och fick hips vips två veckor ledigt. Nu går jag inte till jobbet förrän nästa år! 😉

[tags]jul, kallt, semester[/tags]

*) Det bästa är alltså att ge bort julklappar. Visst är det kul om jag får något också, men inte lika kul som att komma på Den Perfekta Julklappen (oftast Boken) åt någon. Att jag, trots många år i julklappsbranschen, är skitdålig på att göra fina paket gör inget. Det hör liksom till, att paket från mig är tydligt hemgjorda.

2 kommentarer på “Snart ikapp”

  1. Advent går så vansinnigt fort nu för tiden så hur ska man hinna tända ljusen??? Vi fyller bilen imorgon med hemmagjorda paket som dottern pysslat, sytt, vikt, slöjdat (???) ihop! Själv har jag köpt klappar till mig själv 😉 Ha en riktigt GOD jul! Kram – hälsa dina ”små”.

Kommentarer är stängda.