Allmänt, Foto

Uppvaktning

image

Alltså, jag har ju världens bästa jobbarkompisar! De har uppvaktat mig – i förskott – idag med blommor och gratulationskort (innehållande pengar), så jag hinner njuta av blommorna några dagar, innan jag åker iväg. Vi gick även ut och åt lunch (jag blev bjuden) på thairestaurangen – inklusive efterrätt! (De vet hur jag ska tas…!) 😉

Annars har jag under dagen försökt hinna ikapp med allt som behöver göras på jobbet. Vi har ju vissa stoppdatum att gå efter, och jag försöker hinna klart allt jag har liggande innan jag tar semester – för jag vet att det hinner fylla på med mer uppgifter medan jag är borta.

Dessutom – som om jag inte har tillräckligt mycket att göra – så kommer jag på sådana knasiga saker, som att fönstren borde putsas, mattorna tvättas, etc. Alltså, det är så typiskt. En tröst är att det inte är bara jag som drabbas av göra-allt-på-en-gång-ivern när jag ska åka bort, andra är likadana. Lustigt, egentligen. Jag skiter väl fullständigt i om fönstren är putsade eller inte när jag är hemma, varför ska jag då bry mig om det när jag är bortrest? 🙄

Eftersom A är en Väldigt Upptagen Ung Man, och därför inte har tid* att skjutsa mig till T på måndag morgon, har jag raggat skjuts med en av hans kompisar istället, som ändå jobbar åt det hållet. Nu är det bara kvar att ordna hemfärden, men det löser sig väl. Preliminärt blir det att jag följer med syrran hem till henne och väntar där tills A har tid att hämta mig på kvällen, men det kan gå att ordna på annat sätt.

Någon kanske kan hämta mig T även om det är mitt på dagen en vanlig vardag? Med reservation för att B kanske skulle ha tid** (beroende på om hon är sjukskriven eller jobbar och om hon orkar – hon har väldiga besvär med foglossning under graviditeten) att hämta mig redan på flygplatsen.

Nå, jag ska inte tjura ihop här vid tangentbordet! Däremot ska jag ladda hem den ljudbok jag ”sparat” för att använda som reselektyr – den senaste Adler Olsen! 🙂 Och jag får i-n-t-e tjuvstarta lyssnandet, då får jag absolut ingenting gjort!

[tags]jobbarkompisar, uppvaktning, resfeber, skjuts, Marcoeffekten, Jussi Adler Olsen[/tags]

*) Det ska jag minnas när han behöver skjuts/hämtning/lämning någon gång, var så säker!

**) En till jag ska skriva upp på minneslistan i samma ärende…