Allmänt, Foto

Ljus

Ljuslykta

Jag har ställt ut en stor ljuslykta (från Indiska, om jag inte minns fel) på bron, med ett gravljus inuti. Den smarta idén har jag inte kommit på själv, utan snott av någon annan.

Ett vanligt blockljus smälter ihop till en enda stor blobba av stearin, av värmen som bildas inuti lyktan, och med riktig otur hinner det smälta stearinet rinna ut över kanterna…

Kyrkogården

Det är stämningsfullt på kyrkogården ikväll. Med alla ljus vid gravarna blir det en trolsk stämning, nästan lite andaktsfull. Tyvärr blev inte bilderna bättre än så här, men det kan inte hjälpas. Mobilkameran suger verkligen när det gäller mörkerbilder.

Jag åkte raka spåret upp till gravarna efter jobbet och lyckades få fjutt på ljusen direkt. De ska nu brinna ett par tre dygn enligt beskrivningen, men jag får kolla imorgon om de ännu är igång.*

Förresten, ursäkta om jag uppdaterats hundra gånger i era feeds! Det var verkligen inte meningen (och jag hoppas det inte uppdaterade varje gång) men jag hade ett script jag inte fick att fungera som jag ville. Till slut, efter massor av försök, fick jag igång det. Nu är det bara nästa kvar… Men det tar jag imorgon!

(Note to self: se till att ha en kopia på scripten även i datorn, inte bara i bloggen. De är små, men viktiga, och det är ett hästjobb att skriva om dem.)

[tags]ljuslykta, gravar, script[/tags]

*) Jag har alltså varit ännu en sväng upp till gravarna, för att fota, sedan det blev mörkt. Det var ljust ute när jag var och tände ljusen.

2 kommentarer på “Ljus”

Kommentarer är stängda.