Allmänt, Foto

Tuggen

Papperstugg

Jag har lekt med min bästa jobbleksak idag: papperstuggen. Det låter bara ”wrrppp” så är högen med skrotpapper borta. Lika fascinerande varje gång! 😉

Igår var jag och de andra från mitt jobb på föreläsning under eftermiddagen. Jag var så slut när jag kom hem på kvällen, att jag inte orkade laga någon ordentlig middag. Det blev te och smörgås istället – lättlagat!

Jag har drabbats av Hemnet-feber. Inte för att flytta, utan för att se på alla stylade boenden. :mrgreen: Standardutrustning i en lägenhet (eller villa) som ska säljas är:

 • fruktfat med färska frukter, helst citrusfrukter
 • fräscha snittblommor i (minst) en vas
 • orkidé(er) i fönstret
 • olivolja vid spisen
 • kryddgrönt (alternativt annan grön växt – jag skiljer inte på vilka gröna blad som är ätliga eller inte) på köksbänken
 • kaffemaskin, gärna i rostfritt med många knappar och spakar
 • vin, en eller flera flaskor (gäller oftast de riktigt dyra bostäderna)
 • pepparkvarn (ibland kombinerad med saltkvarn, ibland inte)
 • tända ljus av alla sorter

Däremot finns det aldrig:

 • mattor
 • ytterkläder/skor
 • schampoflaskor, tvålar, tandborstar, etc
 • diskställ/-trasa/-borste
 • fjärrkontroll till TV:n
 • sladdar

Gardiner är lite både och. Ibland finns de, ibland inte. Kanske inte i alla rum.

Nåväl, det får mig att fnissa förtjust varje gång jag hittar ett foto där mäklaren lyckats klämma in så många måsten som möjligt: snett från vardagsrummet kan man se både snittblommorna i vasen bredvid fruktfatet på soffbordet, samtidigt som köksbänk och spis ståtar med olivolja, kryddgrönt, pepparkvarn och kaffemaskin i bakgrunden. 😆

Till slut ser jag inte längre hur rummen ser ut, jag jagar frenetiskt med blicken för att se var frukten är gömd… Ja, den kan ligga på ett träfat i bokhyllan eller på fönsterkarmen, i en skål på en vägghylla – men oftast finns frukten i köket. Lite tragiskt att se en helt tom lägenhet – inga möbler kvar – med en skål färsk frukt på köksbänken… 🙄

Vad gör ni för att roa er? 😉

[tags]papperstugg, föreläsning, inredning, försäljning, frukt[/tags]

4 kommentarer på “Tuggen”

 1. Jaaa, i motsats till dig så har jag ett liv, så jag roar mig med att… med att… öh… Jag tror jag lägger mig nu.

  1. Jag måste ju ägna fritiden åt att tänka på något annat än tvättvikningen… 🙄

 2. Det är ÄNNU roligare när man hittar ett riktigt ostylat objekt.
  Med systempåsen hängande på elementet i köket. 3000 fotografier på
  barn, barnbarn och barnbarnsbarn i alla åldrar. Blekta sidenblommor
  och MASSOR med prydnadssaker så att hela huset mer liknar en loppis.
  Bilden som syns i annonsen i det lokala reklambladet är tagen på
  husets gavel (som saknar fönster) så det enda man ser är soptunnorna
  och en brun halvt nedsmält snöhög…
  Tyvärr är det bara EN mäklar firma som fortfarande visar dessa objekt
  i ostylat skick.

Kommentarer är stängda.