Allmänt, Foto, Katter

Råttan

Fågelmat

Jag lyfte påsen i garagehörnet, för att fylla på frön i glassburken jag använder vid påfyllning av fågelmatarna, och såg i ögonvrån att ett löv fladdrade till. Oj, det var ett pälsklätt löv – med svans – som försökte klättra efter väggarna för att komma undan. Jag blockerade ju flyktvägen! 😯

Jag fortsatte att hälla frön i burken och när jag var klar, var råttan borta. Frågan är om den sprang ut eller om den gömde sig någon annanstans inne i garaget, men jag anser råttproblemet löst – för tillfället. Får väl se om den dyker upp igen. *rycker på axlarna*

Som tur är, är jag inte rädd för råttor. Katterna, främst madamen, har burit hem ett antal mer eller mindre döda råttor* under årens lopp. Och fåglar. Och harungar. Och en andunge. (Och en begagnad blöja, men det var pervot Pelle, som sedan blev överkörd.)

UPDATE
Måndag morgon sprang en till råtta ut ur garaget?!? Antingen har jag flera råttor där eller också har den första kommit in igen.

[tags]råtta, garage, fågelfrön, kattmat[/tags]

*) Trots detta har madamen bara burit in två stycken (nydödade, modell större) som hon tyckte skulle räcka till middag åt hela familjen. Mindre råttor stannar ute.

2 kommentarer på “Råttan”

  1. Fast det är fortfarande inte roligt att möta en. Jag är ofta i Stockholm på jobbmöten, i vissa parker där hittar man riktiga extremexemplar och jag tycker INTE om dem.

Kommentarer är stängda.