Allmänt, Foto

Näää

kallt

Nämen stopp och belägg! Var kom den här kylan ifrån?

Nåja, det kommer att bli ännu kallare innan vintern är över. Jag tror inte snön kommer att tina särskilt mycket idag. 😉 Jag var bara lite oförberedd.

Under lunchen var jag ute och gjorde ett ärende, till fots. Det var riktigt halt att gå över gatan. Den is som bildats av snön låg i hårdpackade strängar mellan bilspåren, lite berg- och dalbana över det hela. Sliiiiira uppför och swops nerför, för det är rejäla svackor.

Det hjälper inte att sanda nu heller, för isen är så hård att gruset glider ovanpå. Här sandas inte med sand, nämligen, utan med smågrus som 1) inte fäster när det är kallt och 2) sjunker ner och fryser fast inuti isen när det är varmt, så det ser ut att vara sandat fast det är en ishinna ovanpå.

Men jag ska inte gnälla. Framför min egen bro (yttertrapp, för er som inte vet det redan) är det både isigt, osandat och knöligt. Där kommer varken plog- eller sandbil, så jag har ingen annan än mig själv att skylla på. 😳

[tags]kallt, kyla, halka[/tags]

4 kommentarer på “Näää”

    1. Ovanligt varmt för min del. Jag måste skruva ner till typ 19 grader, då trivs jag. 😉

  1. Här skulle det snöat ikväll, men regnet vräkte ner istället och det blev stora regnkappan när jag gick ut med hundarna. Lite skillnad.

Kommentarer är stängda.