Allmänt, Foto

Testar

korvlåda

Jag testade ännu ett nytt recept, med lyckat resultat! Den här gången blev det någon sorts korvlåda. Stort plus för att den lagas i ugnen; jag gillar verkligen att slänga in en form i ugnen och låta den sköta sig själv.

Just nu verkar jag ha hamnat i ett stim av nya recept som måste provas – på gott och ont. Ibland är det inte så lyckade smakkombinationer, eller kryddor jag inte gillar, men på det stora hela blir det gott. (Om inte annat för att jag är så jäkla less de gamla vanliga recepten som jag lagat i 100 år.)

Det verkar som att mitt liv bara kretsar runt mat nu för tiden, men det är inte helt med sanningen överensstämmande. Bara nästan.* Det är väl någon sorts 50-årskris jag dras med. (Även om jag gärna kallar den för ”försenad 40-årskris”…)

B tyckte jag skulle skaffa mig en hobby. Jag tycker att sova framför TV:n är en utmärkt sysselsättning, så jag förstår inte alls vad hon menar? 😉 Annars har jag faktiskt en att-göra-lista som är flera mil lång. Det är bara att kavla upp ärmarna och sätta igång. Nog håller jag mig sysselsatt, bara jag vill. Det är det där med ”vill” som sätter krokben för mig… 🙄

Kvällens planer är att sätta nya tassar på köksstolarna, samt eventuellt dra runt dammsugaren (när stolarna ändå hamnar upp-och-ned på köksbordet). Det finns även torr tvätt att ta upp från källaren** och MASSOR av torr tvätt uppe i sovrummet. Men det är ju ”läkarkväll” på TV4 Fakta, så vi får väl se hur mycket som blir gjort.

UPDATE
Köksstolarnas nya tassar är på plats! Däremot dammsög jag inte, och tog inte heller upp någon tvätt. Det sparar jag till senare. Kan ju inte göra allt det roliga på en gång, heller!

[tags]nya recept, korvlåda, ugn, mat, 50-årskris, hobby[/tags]

*) Jag har redan hunnit göra ändringar i matsedeln. Räksoppan och köttbullarna (onsdag och torsdag) skjuts på framtiden. Helgen? Nästa vecka? Vem vet? 😉

**) Den här gången är det faktiskt mest sjalar, då jag rensade ordentligt under hatthyllan senast det begav sig. Sjalarna hänger jag bara upp igen i sjalhållaren, så de behöver inte vikas. De blir ändå skrynkliga när jag använder dem.