Allmänt, Foto

Köksvecka

diskmaskin

Inte nog med att det här är körigaste veckan på länge; min avdelning har även hand om köket denna vecka. Jag försöker komma ihåg att kolla diskmasken emellanåt – framför allt att tömma den, då de andra i gänget brukar slå igång den när de fikat klart. (Oftast går jag en liten stund före dem från fikat, eftersom jag ska hinna röka innan fikarasten är över.)

Hemma står diskmasken däremot fylld med ren disk, som jag inte ids/hinner tömma ur förrän det är alldeles akut. Nåja, det drabbar ingen annan än mig. Vad som v-e-r-k-l-i-g-e-n behöver göras är att dammsuga, och gärna moppa golven, innan helgen. Då kommer Han Som Kryper på besök, tillsammans med sina föräldrar! 😆

Mitt största problem är vad jag ska göra åt vindstrappan. Källartrappan går ju att stänga dörren till, men vindstrappan har ingen dörr. Jag har heller inget som fungerar som grind, då alla sidor behövs i spjälsängen.* Hmmm. Får fundera på det där. När juniorerna var små (och trappgrind behövdes) bodde vi i ett annat hus. Den grinden blev kvar där, ordentligt fastskruvad i väggen.

[tags]köksvecka, disk, städa, trappgrind[/tags]

*) Det går att göra en – provisorisk – grind av en sida från en spjälsäng.