Allmänt, Foto

Efter min tid

Ros

Jag är lite efter min tid just nu, men det beror på att jag är ledig från jobbet, och alltså har fullt upp med saker att göra. Onsdag tog jag komp och idag (fredag) har jag semester.

På onsdag var jag till IKEA och shoppade det som behövdes för att göra gästrummet klart. Nu är allt på plats och gästerna väntas imorgon (eventuellt redan ikväll, beroende på väder, men det ser inte ut att bli för varmt). B med familj – inklusive svärföräldrar! – kommer på besök, och slår flera flugor i samma smäll: uppvaktning på mors dag, födelsedag och barndop. (Jag är inte inblandad i det sista.)

Onsdag var även dagen jag fyllde år. Firade, som sagt, på IKEA där syrran fick bjuda mig på mat och packa mina grejer. Hör och häpna: jag köpte inte en enda handduk den här gången, däremot en massa badrumsmattor. Samma avdelning. 😉

Igår var en varm och slö dag, då jag inte fick mycket gjort. C kom förbi och gav mig en ros i år igen. Jag ska verkligen försöka hålla liv i den hela sommaren, och planerar faktiskt att plantera den i en utekruka så rötterna får lite mer plats. Det kan t o m bli planteringar i fler utekrukor om lusten håller i sig. På kvällen svalnade det av – men jag gjorde inte så mycket då heller… :mrgreen:

Tack och lov var det grått och svalt idag (inget regn – än) så jag och A har gjort ett stort ryck för att få färdigt på vinden innan gästerna kommer. Alla rum, utom B:s flickrum och en skrubb i hallen, är nu genomgångna, upprensade och urstädade. Så snyggt har det inte varit där uppe sedan vi flyttade in, ungefär… Städning är inte min starka sida, och någonstans måste man ju förvara allt man samlar på sig.

A kör mera skrot till soptippen idag, för han är också ledig, och när han kommer tillbaka ska vi äta gårdagens rester. Sedan börjar planeringen inför morgondagens meny. Grillning är planerad men vi får se vad vädret säger. Jag siktar på något som går att laga i ugnen om det blir regn. Frågan är bara om vi ”bara” ska äta lunch allihopa, eller om det ska bli middag till alla också? Jag planerar för- och efterrätt till lunchen, ifall svärisarna vill åka hem tidigt. Juniorerna blir kvar till söndag.

[tags]vinden, rensa, städa, gästrum, gäster, mat[/tags]