Allmänt, Foto

Torsdag

Frost

Hösten framskrider i maklig takt. Frosten ligger tjock och seg på bilrutorna varje morgon. Kvällarna blir mörka på nolltid. Norrskenet dansar över den mörka natthimlen de kvällar det inte är mulet.*

Oftast märker jag inte doften av mögel, men de senaste nätterna har jag – vid min nattliga halvettrök – kännt en svag mögellukt precis när jag öppnat ytterdörren och gått ut, med en tänd cigg i mungipan. Ciggen gör att det är bara vid det första andetaget av uteluft jag känner mögellukten – men jag vet inte var den kommer ifrån?!?**

Jag får kolla ikväll/inatt om det fortfarande känns, annars kanske det var något i soptunnorna? (Soptömning idag, första gången på en månad.) Igår sniffade jag extra noga när jag tog ut sopor till båda tunnorna, och kände inget speciellt från dem. (Jo, de luktar förstås som soptunnor brukar, men inte mögel.)

Jag har inget på eller vid bron som kan mögla; blommorna är borttagna sedan länge och alla fimpar samlas i en flaska med skruvkork. Det är ett mysterium. 😕

Eftersom det är torsdag, står ärtsoppa på menyn på matstället V  för lunch idag! Jag, M och M ska åka dit och smaska i oss både ärtsoppa och pannkakor. V har så himla god ärtsoppa – men den har jag väl beskrivit förut? Väl värd att åka ända dit för!

[tags]höst, mögel, ärtsoppa[/tags]

*) Tyvärr har jag inte kamera nog att fånga det på bild, men det är vackert!

**) Jag undanber mig diskussioner om att rök luktar illa, etc – det är inte det som är av betydelse här.

2 kommentarer på “Torsdag”

    1. Nej, jag tror det har ngt att göra med en utesyssla ngn av grannarna sysslat med, alternativt eldat med (???), för nu är mögellukten borta.

      Kul att du gillade bilden! Jag satt och rökte och trodde det börjat snöa, men det var stora frostflingor som blåste ner från björken bredvid bron! Skyndade att fota innan de smälte bort.

Kommentarer är stängda.