Allmänt, Foto

Läsplatta

20150501_101409

Jag ser att många läst mitt inlägg om läsplattan (googlat sig dit?) och kan inte annat än rekommendera den! Observera att jag inte provat någon annan läsplatta tidigare, men jag är helnöjd med den här.

Bakgrundsbelysningen gör att texten framträder bättre, speciellt när det är ljust/ solsken där man sitter. Det är som att läsa en bok, bara pappret som fattas! Bokomslagen visas i svart/vitt på skärmen, men det stör inte mig, så länge texten/ bakgrunden går i svart och vitt. 😉

Den är lite trögare online än en vanlig surfplatta, men jag kommer inte att köpa böcker direkt via plattan, utan låna (från biblioteket) eller köpa (från Bokus) till datorn, och ladda över böcker därifrån.*

Det följer inte med någon väggkontakt till laddsladden, men då sladden har USB-anslutning kan man antingen 1) ladda batteriet via datorn eller 2) använda en annan väggkontakt med USB-anslutning (den jag har till surfplattan fungerar utmärkt) för att ansluta till ett vanligt eluttag.

Plattan är otroligt lätt och tar nästan ingen plats alls. Jag köpte även ett hårt fodral för att skydda skärmen när jag stoppar boken i väskan, men det är inget man måste ha. (Det beror väl på vad man annars bär med sig i handväskan. 😉 )

[tags]läsplatta, Letto Frontlight[/tags]

*) Jag har inte provat göra det än, då det följde med några romaner och noveller färdigt installerade på plattan. Inget jag direkt ville läsa, kanske, men lagom för att prova olika inställningar och finesser.