Allmänt

Nedräkning

Jag har kört igång nedräkningen till semestern! Bara två morgnar kvar att tvinga tillbaka snoozeimpulsen* – sedan är jag ledig!

Mina semesterplaner ser ut så här: tvätta, vika tvätt (!), sova. Eventuellt byta i kattlådan och dammsuga. Sova. Årets semesterprojekt blir att få in paketen med bordet från bilen och montera det. Sova. Hälsa på barnbarnen. Sova. Och så tänker jag läsa, med både öron (i bilen, annars somnar jag) och ögon. Och sova – nämnde jag det? 😉

Om vädret bättrar sig tar jag ut ljugarbänken från källaren, så jag kan sitta där och läsa, och dricka kaffe, och klia katt. Ja, ni läste rätt: jag har inte tagit fram ljugarbänken än! Trots att det är full grönska utomhus har inte vädret visat sig från sin bästa sida. Det är antingen kallt och/eller blåsigt och/eller regn. Med lite ”tur” kan man få alla tre vädertyperna samtidigt…

Inte för att jag vill ha så varmt som det var förra sommaren, men lite sol vill jag ha ändå. Om inte annat så för att hela livet plötsligt blir mycket ljusare när solen är framme. Tänk att vädret gör så stor skillnad: soligt eller mulet? Pigg eller inte? Ute eller inne?

För den som undrar, så har jag helt tappat bort de tre reglerna jag skulle följa sedan jag varit hos dietisten. *host host harkel* De var ju enkla och lätta att följa, men jag har haft en väldigt stressig vår/sommar – och när jag är stressad ÄTER jag. Jag kastar i mig allt ätbart som kommer i min väg. Med lite tur går jag ner i varv under semestern (därav den fantastiska planeringen) så jag kommer tillbaka på rätt spår igen.

[tags]semester, planer, väder, solsken, stress[/tags]

*) Impulsen består inte så mycket av att snooza, som att slå sönder väckarklockan/ mobilen så jag slipper höra den igen…