Allmänt

Leka brevduva

Idag hände det igen – tredje gången bara i år! 👿

Jag fick en grannes post i postlådan. Hon bor några hus längre bort efter min gata, och har ett förnamn som liknar mitt, plus samma efternamn.

Då och då får jag hennes post. Jag brukar bara ta den med i bilen och stanna till vid deras postlåda för att trycka ner försändelsen, innan jag kör vidare. Det är fel.

Vad jag egentligen borde göra är att lämna tillbaka försändelsen till posten och låta dem dela ut den, med någon dags försening. Det är ju faktiskt inte mitt bekymmer att brevbärarna inte kan läsa slarvar, eller hur?

Det får mig att undra hur ofta min post hamnar hos henne…? Och vad hon gör med den? Kan det vara därför det tog 1½ vecka för en skriftlig bekräftelse på ett möte* att komma fram till mig?

Nej, jag ska sluta leka brevduva. Nästa gång ska jag trycka in försändelsen – hur stor den än är** – i en gul brevlåda och låta posten ta hand om den ett varv till.

Det går nämligen inte att besöka det-som-är-kvar-av-posten när man har normala arbetstider, om man vill beklaga sig åt en fysisk person. De har öppet typ 14:30-halv 3, och jag tänker inte offra något av min lediga tid (t ex komp eller flex) för något som inte är mitt fel.

Hälsningar
Surpuppan

[tags]post, posten[/tags]

*) Mötet hade redan varit, för flera dagar sedan när jag väl fick bekräftelsen. Som tur var hade jag skrivit in mötet i almanackan direkt, så jag missade det inte.

**) Idag var det ett paket. Igen. Inte första gången, det heller.

2 kommentarer på “Leka brevduva”

Kommentarer är stängda.