Allmänt, Foto

Friden lägger sig

2016-02-27 07.37.55Försöker fånga prinskorvarna på samma bild…

2016-02-27 07.38.06…men det är inte så lätt som man kan tro.

Nu har helgen varit och farit, med de små prinskorvarna och deras föräldrar. Alla försök att fånga lille J på bild har – mestadels – gått om intet, då han älskar selfies och helst vill se hur han ser ut på bild redan innan bilden är tagen. 🙄

De små busungarna är alldeles jättehärliga, även om lille J var på sitt värsta humör när de kom, på fredag kväll. Han hade sovit en stund i bilen och ville inte sova mer. Inte alls. Till slut lyckades föräldrarna brotta ner honom i sängen – och då tog det ca 30 sekunder så sov han. Och föräldrarna. 😉

Lille E har börjat krypa och ställa sig upp mot möbler. Det kommer inte att dröja länge innan han släpper taget och börjar gå, så snart har vi två små filurer som springer runt och jagar bort katterna.*

Morbror A har varit flitigt efterfrågad, typ 20 sekunder sedan lille J stigit upp började han efterlysa sin favoritmorbror – varje dag. Det vet ju A att han gör, så han kom hem till mig rätt tidigt, både lördag och söndag.

Solen har lyst över den gnistrande vita nysnön hela helgen, så det har varit oerhört vackert på dagarna. Tyvärr har det varit ordentligt kallt på nätterna, runt -25 grader, så solen har inte riktigt orkat värma upp luften under dagtid. Det var nog inte varmare än -15, så det blev inga långa stunder utomhus.

Jag har lagat mat och lagat mat och diskat och diskat. Igår plockade jag fram ”reservprovianten” som jag köpt ifall jag skulle bli less att stå i köket: en jätteburk med varmkorv och en extrastor förpackning korvbröd. Snabblagat, och alla äter.**

För att byta ämne: idag är det skottdagen. Förr var det väl den 24 februari som var skottdag, vill jag minnas, men numera är den flyttad till 29 februari, vilket känns betydligt mer logiskt. Det är idag som kvinnorna får fria till sina karlar, istället för tvärtom – och karlarna får inte nobba! 😉

Som tur är slipper jag fundera på det i år (igen…) utan kan ta det lugnt i fyra år till. :mrgreen:

[tags]mormor, barnbarn, helgmys, kallt, soligt, vackert, skottår, skottdagen[/tags]

*) Katterna har gömt sig i mitt sovrum hela helgen, bara varit ner och ätit och gjort sina behov när småttingarna sovit. B svor på att katterna log lyckligt då hon passerade förbi min sovrumsdörr med all packning, när familjen skulle åka hem igen…

**) Jag har rester att äta hela veckan. Efter att jag ätit upp alla varmkorvar, förstås. Ids inte frysa in korvarna från den öppnade burken.