Allmänt

Obeslutsam

Jag har fortfarande inte bestämt mig för om jag ska städa, eller inte, under den kommande helgen. Det kan bli så att jag tjuvstartar städandet på vinden*, i sovrummen, för där blir det (väl?) inte så mycket spring i fortsättningen.

Projekt Utrensning har börjat, på det mentala planet. Jag förbereder mig för att göra mig av med saker, antingen avlägsna dem från huset helt och hållet eller också gömma undan dem någonstans där jag slipper se dem.

Vissa saker är säsongsbundna, t ex ljusstakar och -lyktor. Dem tänder jag inte när vi har ljust ute. OK, det blir fortfarande mörkt på nätterna men betydligt senare än förr. Snart har vi bara skymning nattetid och så småningom är det ljust dygnet runt, i år igen. 😉

Mina shoppingrundor – framför allt de på IKEA – stämmer inte riktigt överens med mina drömmar om ett minimalistiskt inrett hem, men de kan gå att samordna på något sätt. Om inte annat, så via IKEA:s fantastiska förvaringslösningar. :mrgreen:

Varför minimalism, kanske ni undrar? Jo, jag hatar att dammtorka! Ju färre grejer jag har framme, desto färre grejer att damma av. Tyvärr är jag väldigt dålig på att stoppa undan gamla saker när jag fyller på med nya** men jag ska försöka göra bättring.

Nu vet jag förstås inte om enbart ”avsaknad av prydnadssaker” kan kallas minimalism (utan att dessutom byta ut alla möbler och mattor, etc, så de är av ”rätt” modell) men det kommer att bli en utrensning av något slag i alla fall.

[tags]städa, vinden, utrensning, ljusstakar, ljusa nätter, minimalism[/tags]

*) Här heter det ”vinden”, inte ”övervåningen”. Det heter t o m ”vindan”, om man ska vara riktigt petnoga. Det som finns ovanför vinden heter ”spånvinde/an”. Så det så.

**) Kolla aldrig på min öppna spis, om ni har sinne för ordning & reda! Den har inte en spiskupa med bara en kant att ställa saker på, den är helt plan ovanpå – så där kan man trycka in många grejer av olika slag. Ofta sådant som är på väg någon helt annanstans, men som ”mellanlandat” på öppna spisen under resans gång.