Allmänt, YouTube

Vårkänslor

OK, jag vet att jag gnällde senast igår över att fönsterbytet drar ut på tiden. Nu tänkte jag vara tvärsemot och säga att jag får vårkänslor så länge fönsterbytet håller på.

Inte av snickaren, utan av doften av sågspån! Det finns inget som får mig att känna att våren är på gång, så som lukten av nysågat trä! 😆

Min farsa (och farbror) hade en liten byasåg, så varje vår sågades vinterns timmer upp till plankor, som lades på tork. Jag kan fortfarande höra det visslande ljudet av sågklingan som skär igenom timret, gång efter gång. Minns de sågspånstäckta kläderna som hängde i pannrummet när de var färdiga för dagen.

Det finns en film från ”nya” sågen, d v s den som byggdes runt 1980 (den är alltså inte speciellt ny numera), men jag minns den ”gamla” sågen bättre, nere vid forsen. Lyssna och njut! 😉

[tags]vårkänslor, sågspån, sågverk[/tags]