Allmänt, Katter

Aprilväder

Den här helgen bjuder verkligen på aprilväder. Det har omväxlande snöat, regnat och haglat. Jag har röjt bort byggskräp från altanen, så jag kan sitta där och röka – där är större tak än över bron.

Jag har parkerat mig på soffan med en ny författare: M J Arlidge. Hittills har jag hittat två översatta böcker av honom/henne* och började tyvärr med fel bok. (Varning: läs Ole dole först och Bro bro breja senare, om ni tänkt läsa båda, för några sidor in i andra boken avslöjas hela intrigen i första boken.) Nåja, det gick bra ändå – jag bytte snabbt bok när jag insåg fadäsen.

Dagens middag är påbörjad. Det blir någon slags pulled pork, då jag hade en skinkstek till övers. Den sköter sig själv i ugnen medan jag glatt läser vidare. Återstår bara att hitta på något att servera till köttet, men det löser sig när det börjar vara dags.

Idag – på grund av vädret? – blev det en morgonrocksdag. Jag iddes inte byta om i morse, och när klockan var halv två insåg jag att det är lika bra jag fortsätter gå i nattlinne & morgonrock resten av dagen. Varför börja byta om nu, liksom? 🙄

Jag väntar inga besök och tänker inte fara någonstans. Katterna gillar faktiskt att jag har morgonrocken på, så länge jag använder den som är av fleece.

Igår piffade jag upp min sida lite grann. Det ser förstås bara ni som går in på själva sidan, följer ni mig via RSS så märker ni ingen skillnad. Det kändes lite konstigt att ha julbelysningen på altanen som header så här års, så jag plockade in något som inte är lika säsongsbetonat istället… 😉

På tal om altanen; helt plötsligt när jag låg på soffan och läste, så kände jag mig iakttagen… Den Svarthårige hankatten kikade in genom fönstret! Jag gjorde froppisen uppmärksam på att vi hade besök, så nu har de provat att slåss genom ett fönster. Eller slåss och slåss – det var mera vem som kunde fräsa högst och göra fulast grimaser med hela kroppen… 🙄

Han stod på den hopfällbara stolen jag använder utomhus, för jag har inte ännu fått ut rottingfåtöljen. Den ska ställas ut på altanen, men jag tänker först ta bort omslagsmaterialet och sätta tassar på den. Inte direkt för att skona altangolvet, men när hösten kommer tänker jag låta den flytta in i vardagsrummet. Annars brukar utemöblerna få bo i källaren under vintern, men den är så stor att kånka i trappan.

[tags]aprilväder, snö, regn, hagel, M J Arlidge, Ole dole, Bro bro breja, pulled pork, morgonrock, RSS, header, katter, rottingfåtölj[/tags]

*) Jag har inte brytt mig om att kolla om det är en man eller kvinna som gömmer sig bakom initialerna.