Allmänt

Matsedel v 21

Måndag
Kokt vitkål m fisk (tonfisk el lax)
Köpte två hela laxfiléer som ska gravas och frysas till midsommar. Stjärtbitarna hamnar i stekpannan eller ugnen.

Tisdag
Zucchinipasta m avokadosås o räkor
Det receptet gillade jag! Favorit i repris.

Onsdag
Stekt lax m pot o dressing
A stannade på middag.

Torsdag
Grönsakssoppa
Kokt på buljong, utan redning, dag 1. Djfr gröns (broccoli, blomkål & morötter) för att snabba på processen lite grann.

Fredag
Sopprester m ostsmörgås
Med redning och en skvätt grädde!

Veckans tema är vegetariskt. OK, lite fisk, ägg och ost blir det, men åtminstone inget kött. Det kommer nog till helgen istället, då det kanske blir grillpremiär. Jag ligger verkligen efter i det avseendet, men det har inte varit tid för grillning hos mig än.

Helgen bjöd på varmt och vackert väder, tror t o m att det kom lite åska på lördag kväll. 😯 Med de nya fönstren (treglas) hör jag inte så mycket utifrån, så det kan ha varit en bil som lät. Luften var varm och stilla, sådär tryckande som det brukar vara vid åskväder, men jag hörde inget mer och det började inte heller regna.

Idag är det grått och småregnar. Det gör inget, jag jobbar ju inomhus, och lite regn är bara bra. Det doftar så gott och fräscht efteråt! 😆

UPDATE
Jag har inte mer än hunnit sätta matförslagen på pränt, så börjar jag göra ändringar i menyn… Eftersom jag veckohandlade redan under lunchen, hittade jag på andra rätter på min väg genom affären. 🙄

UPDATE 2
Bekymra er inte om det eventuella näringsinnehållet i mina rätter, jag får nog i mig det protein jag behöver. Om inte annat så till helgen när vegoveckan är slut.

UPDATE 3
Matsedeln börjar skilja sig en hel del från hur den såg ut i början av veckan…

[tags]matsedel, vegetarisk, åska, regn[/tags]